Current Affairs Quiz 19 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 19 June 2019

Question 1:Who is the Governor of Uttar Pradesh?
A. Keshav Prasad Maurya
B. Dinesh Sharma
C. Ram Naik
D. Vishakha Kulkarni

Answer and Explanation

Answer: C

Chief Minister: Yogi Adityanath || Capital: Lucknow || Governor: Ram Naik

Question 2:The 10th edition of Regional Green Rating for Integrated Habitat Assessment (GRIHA) summit was held in ___________.
A. Pune
B. Nagpur
C. Delhi
D. Bhopal

Answer and Explanation

Answer: B

The 10th edition of Regional Green Rating for Integrated Habitat Assessment (GRIHA) summit was held in Nagpur.

Question 3:Om Birla is a two-time BJP MP from ___________and has been unanimously elected as the 17th Lok Sabha Speaker.
A. Mathura
B. Jabalpur
C. Indore
D. Kota

Answer and Explanation

Answer: D

Om Birla is a two-time BJP MP from kota, Rajasthan and has been unanimously elected as the 17th Lok Sabha Speaker.

Question 4:Fitch Ratings Inc. is one of the “Big Three credit rating agencies”, the other two being ___________ and Standard & Poor’s.
A. ICRA
B. CRISIL
C. DBRS
D. Moody’s

Answer and Explanation

Answer: D

Fitch Ratings Inc. is one of the “Big Three credit rating agencies”, the other two being Moody’s and Standard & Poor’s.

Question 5:Where is the Headquarter of Inter-Services Intelligence?
A. Islamabad
B. Karachi
C. Lahore
D. Faisalabad

Answer and Explanation

Answer: A

The Inter-Services Intelligence is the premier intelligence agency of Pakistan, operationally responsible for gathering, processing, and analysing national security information from around the world.

Question 6:Sustainable Gastronomy Day was observed on _____________.
A. June 16
B. June 17
C. June 18
D. June 19

Answer and Explanation

Answer: C

Sustainable Gastronomy Day was observed on June 18. Sustainable Gastronomy Day acknowledges gastronomy as a cultural expression related to the natural and cultural diversity of the world.

Question 7:Facebook is going to launch it’s own digital currency named ____________.
A. Aries
B. Scorpio
C. Libra
D. Capricorn

Answer and Explanation

Answer: C

Facebook is going to launch it’s own digital currency named ‘Libra’.

Question 8:GitHub, a subsidiary of __________, has acquired a US-based start-up ‘Pull Panda’.
A. Microsoft
B. Google
C. Oracle
D. Adobe

Answer and Explanation

Answer: A

GitHub, a subsidiary of Microsoft, has acquired a US-based start-up ‘Pull Panda’.

Question 9:RBI has set up __________ Committee to review the current framework for the MSME sector.
A. CB Bhave
B. DR Mehta
C. M Damodaran
D. UK Sinha

Answer and Explanation

Answer: D

RBI has set up UK Sinha Committee to review the current framework for the MSME sector.

Question 10:Hero MotoCorp has appointed _____________ Footballer Yerry Mina as its new brand ambassador.
A. Argentine
B. Colombian
C. Brazil
D. Peru

Answer and Explanation

Answer: B

Hero MotoCorp has appointed Colombian Yerry Mina as its new brand ambassador.

Daily Current Affairs: 19 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 19 June 2019 Current Affairs Quiz 19 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest