Current Affairs Quiz 2 June 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 June 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 June 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 June 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 2 June 2018

Question 1:___ to get 1000 cops for night patrol.
A. Gurgaon
B. Gurugram
C. Chandigarh
D. Delhi-NCR

Answer and Explanation

Answer: B

Gurugram to get 1000 cops for night patrol.

Question 2: Which country’s Army delegation will visit India?
A. Japan
B. Sri Lanka
C. China
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: C

Chinese Army Delegation belonging to People Liberation Army will visit India.

Question 3: ___ has vetoed UN resolution for protection of Palestinians.
A. China
B. Japan
C. US
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

US has vetoed UN resolution for protection of Palestinians.

Question 4:____ has filed a WTO challenge against US
A. Singapore
B. Indonesia
C. China
D. Canada

Answer and Explanation

Answer: D

Canada has filed a WTO challenge against US.

Question 5: Gender gap costs __ to the world economy.
A. $150 tn
B. $160 tn
C. $170 tn
D. $180 tn

Answer and Explanation

Answer: B

Gender gap costs $160 tn to the world economy.

Question 6: KK Shailaja is the Health Minister of ___.
A. Karnataka
B. Kerala
C. Telangana
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

KK Shailaja is the Health Minister of Kerala.

Question 7: Asian Games 2018 will be hosted by ___
A. Nigeria
B. Uganda
C. Russia
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: D

Asian Games 2018 will be hosted by Indonesia.

Question 8:India plans to send___ member contingent to the Asian Games.
A. 600
B. 700
C. 800
D. 900

Answer and Explanation

Answer: D

India plans to send 900-member contingent to the Asian Games 2018.

Question 9:Karolina Pliskova is a ___player
A.Badminton
B.Table tennis
C. Tennis
D. Cricket

Answer and Explanation

Answer: C

Karolina Pliskova is a tennis player.

Question 10:Serena Williams will face __ in the 4th round of French Open.
A. Venus Williams
B. Sania Mirza
C. Maria Sharapova
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Serena Williams will face Maria Sharapova in the 4th round.

Daily Current Affairs: 2 June

General Knowledge Tests for June-2018
Happy Learning!
June-1June-2

Daily Current Affairs 2 June 2018 Current Affairs Quiz June 2 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]