Current Affairs Quiz 23 June 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 June 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 June 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 June 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 23 June 2018

Question 1: Who is the Governor of Haryana?
A. Kaptan Singh Solanki
B. BalramDas Tandon
C. Om Prakash Kohli
D. Kesari Nath Tripathi

Answer and Explanation

Answer: A

Kaptan Singh Solanki is the Governor of Haryana and an Indian politician of the Bharatiya Janata Party.

Question 2: SKOCH Group has conferred the ‘Best performing Social Sector Ministry’ to ___________.
A. Ministry of Defence
B. Ministry Of Women & Child Development
C. Ministry of water resources
D. Ministry of Home affairs

Answer and Explanation

Answer: B

The Ministry of Women and Child Development for the achievements in delivering the promises made and for its significant achievements and initiatives from the last 4 years.

Question 3: What is the name of memoir of Priyanka Chopra?
A. Unfinished
B. I am possible
C. Act to win
D. PC : The Actor

Answer and Explanation

Answer: A

The memoir named ‘Unfinished’ of Priyanka Chopra is a collection of personal essays, stories and observations of the actor, producer, activist and UNICEF goodwill ambassador.

Question 4: Director _____ will be conferred with the Lifetime Achievement Award at the Rome Film Festival 2018.
A. Christopher Nolan
B. Martin Scorsese
C. Victor Moya
D. Ahmed Musa

Answer and Explanation

Answer: B

Director Martin Scorsese will be conferred with the Lifetime Achievement Award at the Rome Film Festival 2018.

Question 5: Where is the Head quarter of Russian State Atomic Energy Corporation (Rosatom) ?
A. Moscow
B. Sochi
C. St. Petersburg
D. Leningrad

Answer and Explanation

Answer: A

Rosatom State Nuclear Energy Corporation is a Russian state corporation headquartered in Moscow that specializes in nuclear energy. Established in 2007.

Question 6: Who is the Prime Minister of Sri Lanka?
A. Maithripala Sirisena
B. Mahinda Rajapaksa
C. Ranil Wickremesinghe
D. Sarath Fonseka

Answer and Explanation

Answer: C

Ranil Wickremesinghe, MP is a Sri Lankan politician who has served as the Prime Minister of Sri Lanka since 9 January 2015.As Leader of the United National Party since 1994 and the Member of Parliament for Colombo District since 1977.

Question 7: Who has been appointed as SBI’s New Managing Director?
A. Usha Subramaniam
B. Rajnish Kumar
C. Arjit Basu
D. Arundhati Bhattacharya

Answer and Explanation

Answer: C

The government appointed Arjit Basu as Managing Director of the country’s largest lender State Bank of India (SBI).

Question 8: What is the name of Air India’s revamped premium class?
A. MaharajahDirect
B. Palace on Air
C. MaharajaOnAir
D. Maharaja of Good Times

Answer and Explanation

Answer: A

The revamped premium class has been christened as “MaharajahDirect” and the airline is expecting to boost its revenue to Rs 6.5 crore per day from the existing Rs 4 crore it nets from these premium classes.

Question 9: Which country organised Hockey Champions Trophy 2018?
A. Netherlands
B. England
C. India
D. Argentina

Answer and Explanation

Answer: A

The 2018 Men’s Hockey Champions Trophy is the 37th and last edition of the Hockey Champions Trophy for men.  It being held from 23 June to 1 July 2018 in Breda, Netherlands.

Question 10: Who is the Brazil’s Top Goal Scorer?
A. Neymar
B. Pelé
C. Ronaldo
D. P. Coutinho

Answer and Explanation

Answer: B

Neymar has now scored 56 goals for Brazil and is only behind Ronaldo (62) and Pelé (77).

Daily Current Affairs: 23 June

General Knowledge Tests for June-2018
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23

Daily Current Affairs 23 June 2018 Current Affairs Quiz June 23 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest