Content Ad 002

Current Affairs Quiz 3 June 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3 June 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3 June 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3 June 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 3 June 2018

Question 1: NTPC has adopted which of the following?
A. Qutb Minar
B. Charminar
C. Taj Mahal
D. Red Fort

Answer and Explanation

Answer: B

NTPC adopts Charminar, Hyderabad.

Question 2: Telangana recently celebrated its ____ Formation Day.
A. 2nd
B. 3rd
C. 4th
D. 5th

Answer and Explanation

Answer: C

Telangana celebrated 4th formation day on 2nd June.

Question 3: Which country has cleared 8,500 kg of garbage from Mt.Everest?
A. China
B. Japan
C. Nepal
D. India

Answer and Explanation

Answer: A

China cleared 8,500 kg of garbage from Mt.Everest.

Question 4: Which country has recently established a separate Ministry for Culture?
A. Singapore
B. Indonesia
C. China
D. Saudi Arabia

Answer and Explanation

Answer: D

Saudi Arabia established a separate Ministry for Culture.

Question 5: ___ passport has been named as world’s most powerful as per Henley and Partners passport index 2018.
A. China
B. Japan
C. US
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: B

Japan’s passport is named as world’s most powerful.

Question 6: India’s passport is world’s ___ most powerful passport as per Henley and Partners passport index 2018.
A. 56th
B. 66th
C. 76th
D. 86th

Answer and Explanation

Answer: C

India’s passport if 76th most powerful passport.

Question 7: Employees in which city work longest hours in the world?
A. Paris
B. Rome
C. London
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

Employees in Mumbai work longest hours in the world.

Question 8: ICC added __ teams to ODI test rankings.
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer and Explanation

Answer: C

ICC added 4 teams to ODI test rankings.

Question 9: National Sports University will be set up in ___
A. Assam
B. Meghalaya
C. Manipur
D. Tripura

Answer and Explanation

Answer: C

National Sports University will be set up in Manipur.

Question 10: Japan’s passport gives visa-free access to __ countries.
A. 169
B. 179
C. 189
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Japan’s passport gives visa-free access to 189 countries.

Daily Current Affairs: 3 June

General Knowledge Tests for June-2018
Happy Learning!
June-1June-2June-3

Daily Current Affairs 3 June 2018 Current Affairs Quiz June 3 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img