Current Affairs Quiz 4 June 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 June 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 June 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz June 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 4 June 2018

Question 1: Heli-taxis have been launched in___
A. Hyderabad
B. Shimla
C. New Delhi
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: B

Heli-taxis have been launched in Shimla to reduce travel time to Chandigarh.

Question 2: ____ to be DRDO Chairman.
A. S Christopher
B. Sanjay Mitra
C. Urjit Patel
D. Rajnish Kumar

Answer and Explanation

Answer: B

Sanjay Mitra to be DRDO Chairman.

Question 3: Abdel Fattah al-Sisi has been sworn in as the President of ____
A. Egypt
B. Japan
C. Greece
D. Italy

Answer and Explanation

Answer: A

Abdel Fattah al-Sisi has been sworn in as the President of Egypt.

Question 4: India has been ranked __ on Childhood Index.
A. 93
B. 103
C. 113
D. 123

Answer and Explanation

Answer: C

India has been ranked 113 on Childhood Index.

Question 5: How many countries ranked number 1 in Childhood Index?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer and Explanation

Answer: A

Singapore and Slovania have been ranked 1 in the index.

Question 6: Postal service between US and ____ has been restored .
A. Egypt
B. Israel
C. Cuba
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: C

Postal service between US and Cuba has been restored.

Question 7: Which company has acquired GitHub?
A. Google
B. Walmart
C. Microsoft
D. Facebook

Answer and Explanation

Answer: C

Microsoft acquired GitHub for $7.5 bn.

Question 8: Mahesh Jain is the MD & CEO of ___
A. IDBI
B. RBI
C. Central Bank of India
D. Bank of Baroda

Answer and Explanation

Answer: A

Mahesh Jain is the MD & CEO of IDBI.

Question 9: Govt plans to merge __ banks
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

Answer and Explanation

Answer: B

Govt plans to merge 4 banks to form 2nd largest bank.

Question 10:India won ____ matches in Women’s T20 Asia Cup.
A. 2
B. 3
C. 4
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

India won against Malaysia and Thailand.

Daily Current Affairs: 4 June

General Knowledge Tests for June-2018
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4

Daily Current Affairs 4 June 2018 Current Affairs Quiz June 1 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest