Content Ad 002

Current Affairs Quiz 5 June 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 June 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 June 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz June 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 5 June 2018

Question 1: Which state has announced plastic ban from 2019?
A. Andhra Pradesh
B. Tamil Nadu
C. Telangana
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: B

Tamil Nadu has announced plastic ban from 2019.

Question 2:Which institute has developed ‘LifeBox’?
A. IIT Delhi
B. IISc Bangalore
C. IIT Bombay
D. IIT Madras

Answer and Explanation

Answer: B

IISc Bangalore develops ‘LifeBox’.

Question 3: IAF Chief BS Dhanoa is on a visit to ____
A. Egypt
B. Japan
C. Brazil
D. Italy

Answer and Explanation

Answer: C

IAF Chief BS Dhanoa is on a visit to Brazil.

Question 4: Which country has the policy of separating migrating children from parents ?
A. UK
B. Japan
C. US
D. Mexico

Answer and Explanation

Answer: C

US separates migrating children from parents.

Question 5: ___ Literacy Week has been organized by RBI.
A. Marketing
B. Operations
C. Finance
D. Sales

Answer and Explanation

Answer: C

Financial Literacy Week has been organised by RBI.

Question 6: Apple shares have increased by _____.
A. 0.64%
B. 0.74%
C. 0.84%
D. 0.94%

Answer and Explanation

Answer: C

Apple shares increase by 0.84%.

Question 7: Worldwide Developers Conference is hosted by ___
A. Google
B. Apple
C. Microsoft
D. Facebook

Answer and Explanation

Answer: B

Worldwide Developers Conference is hosted by Apple.

Question 8: India beat ____ in a recent football match.
A. Italy
B. Spain
C. Kenya
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: C

India beats Kenya by 3-0 in the football match.

Question 9: World ____ Day is observed on June 5th.
A. Aids
B. Cancer
C. Environment
D. Yoga

Answer and Explanation

Answer: C

World Environment Day is observed on June 5th .

Question 10: Rafael Nadal will face ___ in French Open quarters.
A. Leander Paes
B. Diego Schwartzman
C. Roger Federer
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Rafael Nadal will face Diego Schwartzman in French Open quarters.

Daily Current Affairs: 5 June

General Knowledge Tests for June-2018
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5

Daily Current Affairs 5 June 2018 Current Affairs Quiz June 5 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Website Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img