Current Affairs Quiz 6 June 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 June 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 June 2018is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 June 2018followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 6 June 2018

Question 1:What is India’s current Repo Rate?
A. 6.25
B. 6.00
C. 5.75
D. 6.50

Answer and Explanation

Answer: A

The repo rate was raised by 25 basis points to 6.25 percent.

Question 2: Which Congress minister has taken Oath in Karnataka Ministers Cabinet ?
A. Kumarswamey
B. B S Yedurippa
C. DK Shivakumar
D. A S Kiran Kumar

Answer and Explanation

Answer: C

Senior Congress leader D K Shivakumar took oath as minister.

Question 3: PM Modi announced what amount as funds of funds during the live interaction on NAMO App ?
A. 11000 Crore
B. 12000 Crore
C. 13000 Crore
D. 10000 Crore

Answer and Explanation

Answer: D

Video conferencing on the NaMo app, the Prime Minister underlined that adequate capital, courage and connecting with people are required for excelling in the start-up sector.The government has created a Rs 10,000 crore Fund of Funds.

Question 4: What is the full form of SCO?
A. Shanghai Corporate Organisation
B. Shanghai Cooperation Organisation
C. Shanghai Cooperative Organisation
D. Shanghai Cooperations Organisation

Answer and Explanation

Answer: B

The SCO was founded at a Shanghai summit in 2001 that featured the presidents of Russia, China, Kyrgyz Republic, Kazakhstan, Tajikistan and Uzbekistan.

Question 5: The Meeting between Trump and Kim Jong Un is going to be held in which Country ?
A. USA
B. North Korea
C. Singapore
D. Malasia

Answer and Explanation

Answer: C

Donald Trump and Kim Jong Un to Meet in Singapore’s Sentosa, the ‘Island of Death from Behind’.

Question 6:Question 7:What is the rank of Virat Kohli among the highest paid Athletes of the World?
A. 81
B. 85
C. 83
D. 87

Answer and Explanation

Answer: C

The ‘World’s Highest-Paid Athletes 2018’ list is topped by Mayweather, with USD 285 million earnings.

Question 8:Where is the Madame Tussaud’s Wax museum located in India in which Virat Kohli’s wax statue was unveiled recently ?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Bangalore
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

Recently Indian cricket captain Virat Kohli’s wax statue was unveiled at the Madame Tussauds New Delhi.

Question 9: Who has announced the resignation from the post of Executive at Cricket Australia ?
A. James Alturer
B. James Sutherland
C. James Anderson
D. James Wales

Answer and Explanation

Answer: B

James Sutherland has announced his resignation as Cricket Australia (CA) chief executive.

Question 10: Who is the CPO of Tech Mahindra ?
A. Harshvendra Soin
B. G Sathiyaan
C. O P Tandon
D. C. P. Gurnani

Answer and Explanation

Answer: A

Tech Mahindra has elevated its head of Canada operations Harshvendra Soin as its chief people officer.

Daily Current Affairs: 6th June

General Knowledge Tests for June-2018
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6

Daily Current Affairs 6 June 2018 Current Affairs Quiz June 6 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest