Current Affairs Quiz 7 June 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 June 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 June 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 June 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 7 June 2018

Question 1: Who is the current chairman of ISRO?
A. A S Kiran Kumar
B. Ajay Tyagi
C. K Sivan
D. K G Patel

Answer and Explanation

Answer: C

K Sivan is the current Director of ISRO India Bangalore.

Question 2: _________ has launched its online RTI Portal.
A. Election Commission
B. Enforcement Directorate
C. Indian Railways
D. Ministry of Home Affairs

Answer and Explanation

Answer: A

Election Commission has launched its online RTI Portal. The portal is WWW.rti.eci.nic.in

Question 3: What is India’s rank in Global Peace Index?
A. 136
B. 137
C. 135
D. 134

Answer and Explanation

Answer: A

India has moved up four places to the 137th rank among 163 countries on the 2018 Global Peace Index according to a report by an Australian think tank.

Question 4: Who is the President of South Korea?
A. Jim Kom Kim
B. Moon Jae-in
C. Lin Dan
D. Chan Long

Answer and Explanation

Answer: B

South Korean President is Moon Jae-in .

Question 5: Who is the minister of state for External Affairs in India.
A. V K Singh
B. Sushma Swaraj
C. Piyush Goyal
D. Raveesh Kumar

Answer and Explanation

Answer: A

The minister of state for external affairs in India is General V K Singh.

Question 6: Which Indian Airport recently broke its own record by witnessing 1,003 flight operations in 24 hours
A. Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

The Chatrapati Shivaji Airport Mumbai broke its own record by witnessing 1,003 flight operations in 24 hours on Tuesday.

Question 7: Which country may review Facebook, Twitter and other social media profiles of migrants before granting them asylum?
A. England
B. Germany
C. Switzerland
D. Norway

Answer and Explanation

Answer: C

Switzerland may review Facebook, Twitter and other social media profiles of migrants before granting them asylum.

Question 8: What is the full form of T in LTCG?
A. Term
B. Time
C. Technology
D. Transfer

Answer and Explanation

Answer: A

LTCG full form is Long Term Capital Gain Tax.

Question 9: Who has been named as BCCI’s best male international cricketer for last 2 seasons?
A. Virat Kohli
B. Ajinkya Rahane
C. Shikhar Dhawan
D. Rajnish Kumar

Answer and Explanation

Answer: A

Virat Kohli has been named BCCI’s best international cricketer for the 2016-17 and 2017-18 seasons.

Question 10: Who is the CEO of Bangalore Based Startup CoWrks ?
A. A B Pandy
B. Sidharth Menda
C. Ramakrishanan
D. K C Chattergee

Answer and Explanation

Answer: B

The name of CoWrks CEO is Sidharth Menda

Daily Current Affairs: 7 June

General Knowledge Tests for June-2018
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7

Daily Current Affairs 7 June 2018 Current Affairs Quiz June 7 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest