Current Affairs Quiz 8 June 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 June 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 June 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 June 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 8 June 2018

Question 1:Who is the CM of Haryana?
A. M L Khattar
B. Mahohar Lal Manjhi
C. M K sinha
D. Manohar Lal Pal

Answer and Explanation

Answer: A

Mahohar Lal Khattar is the CM of Haryana

Question 2: ____________ has launched helpline numbers to help citizens lodge complaints against corrupt policemen?
A. Andhra Pradesh
B. Telengana
C. Madhaya Pradesh
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: B

Telangana Police have launched helpline numbers to lodge complaints against policemen demanding bribes after a survey ordered by DGP M Mahendar Reddy exposed 391 corrupt policemen.

Question 3: Which state was recently declared Open Defection Free?
A. Andhra Pradesh
B. Telengana
C. Madhaya Pradesh
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: A

Andhra Pradesh CM Chandrababu Naidu has declared the state open-defecation free after achieving the goal of constructing 2.77 lakh individual toilets.

Question 4: Which is the First Indian Film to be released in Saudi Arabia?
A. Kaala
B. Kaala Azaar
C. Thalaiwa
D. Boss

Answer and Explanation

Answer: A

Rajinikanth starrer ‘Kaala’ became the first Indian film to release in Saudi Arabia, months after the kingdom opened a cinema for the first time in 35 years.

Question 5: How many Indian Institutions are among top 20 BRICS Nation Universities.
A. 4
B. 5
C. 3
D. 9

Answer and Explanation

Answer: A

IIT Bombay ranks 9th in the list. IISc Bangalore ranks 10th while Indian Institute of Technology Delhi 17th. Indian Institute of Technology Madras is at the 18th position.

Question 6: Who is the Prime Minister of Canada?
A. Justin Langer
B. Justin Timberlake
C. Justin Trudeau
D. Justin Harper

Answer and Explanation

Answer: C

Justin Trudeau is the Prime Minister of Canada.

Question 7: Which company has invested $1.5 million in its Indian food retail business?
A. Big Basket
B. Flipkart
C. Amazon
D. Foodpanda

Answer and Explanation

Answer: C

Amazon has infused $1.5 million in Amazon Retail India, its food retail business in the country.

Question 8:. Which of the following has got into India U-19 team for first time?
A. Arjun Tendulkar
B.Prithvi Shaw 
C. Himanshu Rana
D. Aditya Thakare

Answer and Explanation

Answer: A

The left-arm fast bowler Arjun Tendulkar was among 25 under-19 cricketers who recently underwent a month-long National Cricket Academy camp in Dharamshala.

Question 9: _________ is BCCI’s best Female international cricketer for 2017-18 season.
A. Smriti Mandhana
B. Harmanpreet Kaur
C. Sakshi Singh
D. Deepika Kumari

Answer and Explanation

Answer: A

Indian women’s T20I team Captain Harmanpreet Kaur and opener Smriti Mandhana will receive the award for best international cricketer (women) for the 2016-17 and 2017-18 seasons respectively.

Question 10: Which of the following is a tennis venue located in Paris, France, that hosts the French Open?
A. Flushing Meadows
B. Roland Garros
C. The Paris Stadium
D. Madison Square

Answer and Explanation

Answer: B

Stade Roland Garros is a tennis venue located in Paris, France, that hosts the French Open

Daily Current Affairs: 8 June

General Knowledge Tests for June-2018
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8

Daily Current Affairs 8 June 2018 Current Affairs Quiz June 8 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest