Content Ad 002

Current Affairs Quiz 1 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 1 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 1 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 1 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 1 March 2019

Question 1: Where is the headquarter of IDBI Bank?
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Mumbai || Founded: 1 July 1964

Question 2: Who is the CEO of IBM?
A. Meg Whitman
B. Ginni Rometty
C. Mary T. Barra
D. Samuel J. Palmisano

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: Ginni Rometty || Founder: Charles Ranlett Flint || Founded: 16 June 1911, New York City, New York, United States || Headquarters: Armonk, New York, United States

Question 3: Where is the headquarter of International Association of Athletics Federations?
A. Monaco
B. Zurich
C. Bern
D. Geneva

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Monaco || President: Sebastian Coe || Founded: 17 July 1912, Stockholm, Sweden

Question 4: Southern Coast Railway will be the _________ zone of the Indian Railways.
A. 21st
B. 20th
C. 19th
D. 18th

Answer and Explanation

Answer: D

Southern Coast Railway will be the 18th zone of the Indian Railways.It will be headquartered at Visakhapatnam ( Andhra Pradesh).

Question 5: _________________ Deepak Singh has won gold at Makran Cup boxing tournament in Chabahar, Iran.
A. Boxer
B. Wrestler
C. Sprinter
D. Weightlifter

Answer and Explanation

Answer: A

Boxer Deepak Singh has won gold at Makran Cup boxing tournament in Chabahar, Iran.

Question 6: DBS Bank’s unit will merge with DBS Bank India with effect from 1st March 2019 as _________ has approved the merger.
A. NABARD
B. SIDBI
C. RBI
D. GOI

Answer and Explanation

Answer: C

DBS Bank’s unit will merge with DBS Bank India with effect from 1st March 2019 as RBI has approved the merger.

Question 7: RBI and Bank of Japan have signed a Bilateral Swap Arrangement that provides for India to access __________ US dollars.
A. 85 billion
B. 70 billion
C. 75 billion
D. 80 billion

Answer and Explanation

Answer: C

RBI and Bank of Japan have signed a Bilateral Swap Arrangement that provides for India to access 75 billion US dollars.

Question 8: World’s largest plane maker __________ has nominated Nikki Haley to its Board of Directors.
A. Boeing
B. Airbus
C. Bombardier Inc.
D. Lockheed Martin

Answer and Explanation

Answer: A

World’s largest plane maker Boeing has nominated Nikki Haley to its Board of Directors.

Question 9: Retired Admiral ____________ has been elected to IBM’s Board of Directors.
A. Ann E. Dunwoody
B. Michelle J Howard
C. Lori Robinson
D. Lillian E. Fishburne

Answer and Explanation

Answer: B

Retired Admiral Michelle J Howard has been elected to IBM’s Board of Directors.

Question 10: Zero Discrimination Day on ___________, is an annual day celebrated by the UN and other international organisations.
A. 2nd March
B. 1st March
C. 28th February
D. 3rd March

Answer and Explanation

Answer: B

Zero Discrimination Day on 1st March, is an annual day celebrated by the UN and other international organisations.

Daily Current Affairs: 1 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1

Daily Current Affairs 1 March 2019 Current Affairs Quiz 1 March 2019 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Website Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img