Current Affairs Quiz 10th-11th March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10th-11th March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10th-11th March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10th-11th March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 10th-11th March 2020

Question 1:‘COVA __________’ App has been lunched by ___________ Government as COVA stands for Corona Virus Alert.
A. Punjab
B. Haryana
C. Maharashtra
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: A

>’COVA Punjab’ App has been lunched by Punjab Government as COVA stands for Corona Virus Alert.

Question 2:___________ has topped the list for domestic solar rooftop installations.
A. Rajasthan
B. Gujarat
C. Madhya Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: B

Gujarat has topped the list for domestic solar rooftop installations. Gujarat has nearly 64% of domestic solar installations.

Question 3:___________ has become the first state of the country to measure Gross Environment Product (GEP) with an aim to quantify ecological growth measurement.
A. Uttarakhand
B. Himachal Pradesh
C. Sikkim
D. Arunachal Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Uttarakhand has become the first state of the country to measure Gross Environment Product (GEP) with an aim to quantify ecological growth measurement.

Question 4: Afghanistan President ___________ was sworn in for a second term as the President for the Afghanistan.
A. Ashraf Ghani
B. Mariam Ghani
C. Abdullah Abdullah
D. Hamid Karzai

Answer and Explanation

Answer: A

Afghanistan President Ashraf Ghani was sworn in for a second term as the President for the Afghanistan.

Question 5:____________ India has launched ‘DigiPivot’ Skill Development Programme for women.
A. Google
B. Microsoft
C. Amazon
D. IBM

Answer and Explanation

Answer: A

Google India has launched ‘DigiPivot’ Skill Development Programme for women. It is designed for women who are looking to return to their corporate careers after a break.

Question 6:India is planning to launch Chandrayaan-3 by first half of __________.
A. 2023
B. 2022
C. 2021
D. 2024

Answer and Explanation

Answer: C

India is planning to launch Chandrayaan-3 by first half of 2021. ISRO: Bengaluru,Karnataka || Chairman of ISRO: K. Sivan || ISRO established: 15 August 1969.

Question 7:NASA has named Mars 2020 rover as ‘_____________’.
A. Discovery
B. Intransigence
C. Perseverance
D. Persistence

Answer and Explanation

Answer: C

NASA has named Mars 2020 rover as ‘Perseverance’. NASA: Headquarter: Washington DC || Administrator of NASA: Jim Bridenstine.

Question 8:__________ has become the first woman DIG of Indian Coast Guard.
A. NupurKulshrestha
B. AnkitaKulshrestha
C. CharuKulshrestha
D. SakshiKulshrestha

Answer and Explanation

Answer: A

NupurKulshrestha has become the first woman DIG of Indian Coast Guard. Director-General of Indian Coast Guard: Krishnaswamy Natarajan || Headquarters of Indian Coast Guard: New Delhi.

Question 9:____________ has partnered with the Indian Institute of Technology Madras to promote joint research programmes.
A. Rolls-Royce
B. BMW
C. Ford
D. Ferrari

Answer and Explanation

Answer: A

Rolls-Royce has partnered with the Indian Institute of Technology Madras to promote joint research programmes.

Question 10:_________ has won BBC Indian Sportswoman of Year Award
A. Saina Nehwal
B. PV Sindhu
C. Marry Com
D. Mithali Raj

Answer and Explanation

Answer: B

PV Sindhu has won BBC Indian Sportswoman of Year Award. BBC has conferred former Indian sprinter PT Usha with the Lifetime Achievement award.

Daily Current Affairs: 10th-11th March

Daily Current Affairs 10 & 11 March 2020 Current Affairs Quiz 10 & 11 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest