Current Affairs Quiz 10 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 10 March 2018

Question 1: Who resigned as the Civil Aviation Minister?
A. Suresh Prabhu
B. Ashok Gajpathi Raju
C. Piyush Goel
D. Smriti Irani

Answer and Explanation

Answer: B

Ashok Gajpathi Raju resigned as the Civil Aviation Minister.

Question 2: Who is the Minister of Commerce and Industries ?
A. Suresh Prabhu
B. Ashok Gajpathi Raju
C. Piyush Goel
D. Smriti Irani

Answer and Explanation

Answer: A

Suresh Prabhu is the Minister of Commerce and Industries.

Question 3:Emmanuel Macron is the President of ____
A. Russia
B. Iran
C. China
D. France

Answer and Explanation

Answer: D

Emmanuel Macron is the President of France.

Question 4:Who has been appointed as the brand ambassador for Uber India?
A. Shahrukh Khan
B. Virat Kohli
C. Varun Dhawan
D.Rohit Sharma

Answer and Explanation

Answer: B

Uber ropes in Virat Kohli as brand ambassador in India.

Question 5: BJP and its allies now control __ states
A. 20
B. 21
C. 22
D. 23

Answer and Explanation

Answer: B

BJP and its allies now control 21 states.

Question 6: RBI imposed a penalty on ___
A. ICICI Bank
B. Airtel Payments Bank
C. HDFC
D. Paytm Bank

Answer and Explanation

Answer: B

RBI imposed penalty of Rs.50 cr on Airtel Payments Bank.

Question 7: US will exempt ___ from tariffs imposed on steel and aluminium imports.
A. Russia
B. India
C. Australia
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

US will exempt Australia from tariffsimposed on steel and aluminium imports.

Question 8:India and ___ declare part of the border crime free.
A. China
B. Nepal
C. Pakistan
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: D

India and Bangladesh declare part of the border crime free.

Question 9:Gora Ho is a ____
A. Politician
B. Terrorist
C. Sportsperson
D. Nobel laureate

Answer and Explanation

Answer: C

Gora Ho is an archer from Jharkhand who won gold at Asia Cup.

Question 10: Passport details made mandatory for loans above ____
A. Rs.25 crore
B. Rs.50 crore
C. Rs.1 crore
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Passport details made mandatory for loans above Rs.50 cr

Daily Current Affairs: 10 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8
Mar-9Mar-10Mar-11

Daily Current Affairs 10 March 2018 Current Affairs Quiz March 10 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]