Current Affairs Quiz March 11 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz March 11 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz March 11 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz March 11 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 11 March 2018

Question 1:How many gold medals have been won by India in ISSF Shooting World Cup 2018?
A. 9
B. 6
C. 5
D. 4

Answer and Explanation

Answer: D

India is leading in the medal tally with 9 medals including 4 gold, 1 silver and 4 bronze in the ISSF Shooting World Cup 2018 in Mexico.

Question 2:How many Aadhar numbers have been linked to voter IDs in3 months?
A. 20 Crores
B. 25 Crores
C. 32 Crores
D. 40 Crores

Answer and Explanation

Answer: C

Chief Election Commissioner OP Rawat has revealed that the Election Commission has linked 32 crore Aadhar numbers to voter ID cards in just 3 months.

Question 3:Which of the following country has been excluded from the tariff imposed by US on the Steel and aluminium imports?
A. China
B. Canada
C. India
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: B

President Trump has signed two proclamations levying 25% tariff on steel and 10% tariff on aluminium imports from all countries except Canada and Mexico.

Question 4:Which country claimed to have unfurled the world’s biggest flag that stretched nearly 200km?
A. Bolivia
B. South Korea
C. Japan
D. Denmark

Answer and Explanation

Answer: A Bolivia claimed to have unfurled the world’s biggest flag that stretched nearly 200km. Tens of thousands of Bolivians held the flag to show support for the country amid a maritime dispute with Chile.

Question 5:Which country recently abolished the term limit for President?
A. Japan
B. US
C. N Korea
D. China

Answer and Explanation

Answer: D

China’s parliament has abolished the decades-old two-term limit for the President, which allows Xi Jinping to remain as the country’s leader for life.

Question 6:Which city observed Less Traffic Day to combat pollution?
A. New Delhi
B. Bengaluru
C. Chennai
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: B

Bengaluru observed the 2nd edition of Less Traffic Day, a campaign launched in Feb 2018 to reduce air pollution and traffic congestion in the city.

Question 7:Who is the Chief Election Commissioner?
A. OP Rawat
B. KK Venugopal
C. Amitabh Kant
D. Bipin Rawat

Answer and Explanation

Answer: A

OP Rawat is the Chief Election Commissioner.

Question 8:How many years of jail term is prescribed in the instant triple talaq bill to the criminal?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 7

Answer and Explanation

Answer: B

3 year jail term is prescribed to the criminal in the triple talaq bill.

Question 9:In war with which country, Bolivia lost access to Pacific Ocean?
A. Chile
B. Uruguay
C. Paraguay
D. Argentina

Answer and Explanation

Answer: A Bolivia has been demanding access to the Pacific Ocean, which it lost to Chile during a war in the 19th Century.

Question 10:Who has become China’s President for life?

A.Hu Jintao
B.Xi Jinping
C.Lin Chuan
D.Yang Shangkun

Answer and Explanation

Answer: B

China’s parliament has abolished the decades-old two-term limit for the President, which allows Xi Jinping to remain as the country’s leader for life.

Daily Current Affairs: 11 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8
Mar-9Mar-10Mar-11

Daily Current Affairs 11 March 2018 Current Affairs Quiz March 11 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest