Current Affairs Quiz 11 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 11 March 2019

Question 1:Where is the headquarter of IRDAI?
A. Pune
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: D

Website: irdai.gov.in || Founded: 1999 || Sector: Insurance || Headquarters: Hyderabad || Type: Statutory corporation || Chairperson: Subhash Chandra Khuntia

Question 2:___________ is the Chief Executive Officer (CEO) and Dr Dinesh Arora as the Deputy CEO of Ayushman Bharat Yojana.
A. AB Panday
B. Indu Bhushan
C. JP Dutta
D. KL Misra

Answer and Explanation

Answer: B

Indu Bhushan is the Chief Executive Officer (CEO) and Dr Dinesh Arora as the Deputy CEO of Ayushman Bharat Yojana.

Question 3:The Indian General Elections, 2019 is scheduled to be held in 7 phases from 11 April 2019 to 19 May 2019 to constitute the _________ Lok Sabha.
A. 17th
B. 16th
C. 19th
D. 18th

Answer and Explanation

Answer: A

The Indian General Elections, 2019 is scheduled to be held in 7 phases from 11 April 2019 to 19 May 2019 to constitute the 17th Lok Sabha.

Question 4:__________ Govt. has launched Yuvashree Arpan scheme for financially assisting young entrepreneurs.
A. Karnataka
B. Rajasthan
C. West Bengal
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: C

West Bengal Govt. has launched Yuvashree Arpan scheme for financially assisting young entrepreneurs.

Question 5:Kane Tanaka(116-year-old) of ___________ was honoured as the world’s oldest living person by Guinness World Records.
A. Japan
B. China
C. Korea
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: A

Kane Tanaka(116-year-old) of Japan was honoured as the world’s oldest living person by Guinness World Records.

Question 6:The 2nd edition of Indo-Pacific Regional Dialogue (IPRD) – 2019 was held in Manekshaw Centre, __________.
A. Kolkata
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

The 2nd edition of Indo-Pacific Regional Dialogue (IPRD) – 2019 was held in Manekshaw Centre, New Delhi.

Question 7:What is the currency of Mexico ?
A. Rubble
B. Baht
C. Peso
D. USD

Answer and Explanation

Answer: C

Mexico :- Capital – Mexico City || Currency – Mexican peso || President – Andrés Manuel López Obrador

Question 8:ACKO General Insurance was awarded Golden Peacock Innovative Product Award – 2019 for its contextual micro insurance product –’__________ Ride Insurance’.
A. Ola
B. Uber
C. Meru
D. Metro

Answer and Explanation

Answer: A

ACKO General Insurance was awarded Golden Peacock Innovative Product Award – 2019 for its contextual micro insurance product –’Ola Ride Insurance’.

Question 9:Labour Ministry has decided to change the income tax exemption to Rs _________ from Rs 10 lakh for gratuity.
A. 20 lakh
B. 15 lakh
C. 25 lakh
D. 30 lakh

Answer and Explanation

Answer: A

Labour Ministry has decided to double the income tax exemption to Rs 20 lakh from Rs 10 lakh for gratuity.

Question 10:Who is the Head of WHO?
A. Margaret Chan
B. Tedros Adhanom
C. Sania Nishtar
D. Meles Zenawi

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Geneva, Switzerland || Founded: 7 April 1948 || Head: Tedros Adhanom

Daily Current Affairs: 11 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15
March-16March-17March-18March-19March-20
March-21March-22March-23March-24March-25
March-26March-27March-28March-29March-30
March-31

Daily Current Affairs 11 March 2019 Current Affairs Quiz 11 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest