Current Affairs Quiz 12th-13th March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12th-13th March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12th-13th March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12th-13th March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 12th-13th March 2020

Question 1:NIGHA App was launched by ___________ Government to ensure clean and healthy elections.
A. Andhra Pradesh
B. Odisha
C. Jharkhand
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: A

NIGHA App was launched by Andhra Pradesh Government to ensure clean and healthy elections.

Question 2:Wings India 2020 Civil Aviation Business Exhibition will be organised by Ministry of Civil Aviation and Airports Authority of India (AAI) along with the Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI) in ____________.
A. Mumbai
B. Hyderabad
C. Bangalore
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: B

Wings India 2020 Civil Aviation Business Exhibition will be organised by Ministry of Civil Aviation and Airports Authority of India (AAI) along with the Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI) in Hyderabad.

Question 3:______________ has been declared as national slogan of Bangladesh.
A. Joy Bangla
B. Joy Bangla Maa
C. Amar Tomar Bangla
D. Amar Tomar Bangla Maa

Answer and Explanation

Answer: A

‘Joy Bangla’ has been declared as national slogan of Bangladesh. Prime Minister of Bangladesh: Sheikh Hasina || Capital: Dhaka || Currency: Taka.

Question 4:International Day of Yoga event will be organized in _______.
A. Leh
B. Srinagar
C. Jammu
D. Shimla

Answer and Explanation

Answer: A

International Day of Yoga event will be organized in Leh, Ladakh. The International Day of Yoga has been celebrated annually on 21 June since 2015, following its inception in the United Nations General Assembly in 2014. Yoga is a physical, mental and spiritual practice which originated in India.

Question 5:PhonePe has inked partnership with __________ for UPI Transactions.
A. ICICI Bank
B. HDFC Bank
C. Axis Bank
D. Kotak Bank

Answer and Explanation

Answer: A

PhonePe has inked partnership with ICICI Bank for UPI Transactions. PhonePe: founded: December 2015 || CEO of Phonepe: Sameer Nigam || Headquarters location: Bengaluru

Question 6:Indian Marketing and Technology Company AdGlobal360 has been acquired by __________ company Hakuhodo Inc.
A. Korean
B. Chinese
C. Japanese
D. British

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Marketing and Technology Company AdGlobal360 has been acquired by Japanese company Hakuhodo Inc. Hakuhodo Inc. is a Japanese advertising and public relations company. It is headquartered at Akasaka Biz Tower in Akasaka, Minato, Tokyo.

Question 7:____________ Government has signed a US$80 million loan agreement with the World Bank to improve water management practices.
A. Andhra Pradesh
B. Odisha
C. Himachal Pradesh
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: C

Himachal Pradesh Government has signed a US$80 million loan agreement with the World Bank to improve water management practices.

Question 8:Which of the following club is the winner of Hero I-League Champions 2019-2020?
A. Mohun Bagan
B. Real Kashmir
C. East Bengal
D. Charchil Brothers

Answer and Explanation

Answer: A

Mohun Bagan Athletic Club is a professional football club based in West Bengal, India. The club was established on 15 August 1889 by Bhupendra Nath Bose and is one of the oldest existing association football club in India and Asia.The club plays in the I-League under licence from the All India Football Federation.

Question 9:The World’s first Digital Solutions Exchange in the cloud ‘GOKADDAL’ has been launched in ___________ by GOKADDAL Technologies is a Dubai based emerging technology company.
A. India
B. Saudi Arabia
C. Qatar
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: A

The World’s first Digital Solutions Exchange in the cloud ‘GOKADDAL’ has been launched in India by GOKADDAL Technologies is a Dubai based emerging technology company.

Question 10: _________ has waived off the minimum balance charges on all savings bank accounts.
A. BOI
B. SBI
C. PNB
D. IOB

Answer and Explanation

Answer: B

SBI has waived off the minimum balance charges on all savings bank accounts. Chairperson of SBI: Rajnish Kumar || Headquarters: Mumbai || Founded : 1 July 1955.

Daily Current Affairs: 12th-13th March

Daily Current Affairs 12 & 13 March 2020 Current Affairs Quiz 12 & 13 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest