Current Affairs Quiz 12 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 March 2019

Question 1: Who is the CEO of Export Import Bank of India?
A. David Rasquinha
B. KV Kamatha
C. Mo. Mustafa
D. Ajay Tyagi

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Mumbai || CEO: David Rasquinha || Founded: 1982 || Managing director: David Rasquinha || Subsidiaries: Export Import Bank of India, London Branch, Export-Import Bank of India, Asset Management Arm

Question 2: Where is the Headquarter of IBBI?
A. Lucknow
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: B

M. S. Sahoo is the Chairperson of Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI).

Question 3: ______________ is Chief Executive Officer of IFC.
A. Makhtar Diop
B. Jim Yong Kim
C. Jin‑Yong Cai
D. Philippe Le Houérou

Answer and Explanation

Answer: D

Headquarters: Washington DC || CEO: Philippe Le Houerou || Membership: 184 countries || Founded: 20 July 1956 || Purposes: Private sector development, Poverty reduction

Question 4: What is the capital of Palestine?
A. Ramallah
B. Shawki
C. Dunia
D. Palestinian City

Answer and Explanation

Answer: A

Capitals: Ramallah, East Jerusalem || President: Mahmoud Abbas || Continent: Asia

Question 5: SBI was founded on 1 July __________.
A. 1955
B. 1956
C. 1951
D. 1947

Answer and Explanation

Answer: A

Chairperson: Rajnish Kumar || Headquarters: Mumbai || Founded: 1 July 1955

Question 6: Where is the Headquarter of Citigroup Inc.?
A. Chicago
B. San Francisco
C. New York
D. Washington DC

Answer and Explanation

Answer: C

CEO: Michael Corbat || Headquarters: New York City, United States

Question 7: Where is the Headquarter of IDBI Bank?
A. Lucknow
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: Mumbai || Founded: 1 July 1964 || Subsidiaries: IDBI Capital Markets & Securities Ltd. || Parent organization: Life Insurance Corporation

Question 8: The 38th edition of GeeBee Boxing Tournament was held in Helsinki, ________.
A. Finland
B. Poland
C. Norway
D. Sweden

Answer and Explanation

Answer: A

The 38th edition of GeeBee Boxing Tournament was held in Helsinki, Finland.

Question 9: ___________ Dipa Karmakar was honoured by ‘Barbie’ in celebration of 60th anniversary of Barbie Doll.
A. Boxer
B. Archer
C. Sprinter
D. Gymnast

Answer and Explanation

Answer: D

Gymnast Dipa Karmakar was honoured by ‘Barbie’ in celebration of 60th anniversary of Barbie Doll.

Question 10: __________ is the only city to host both winter and Summer Olympic Games.
A. Landon
B. Beijing
C. Tokyo
D. Mascow

Answer and Explanation

Answer: B

Beijing is the only city to host both winter (2022) and Summer Olympic Games (2008).

Daily Current Affairs: 12 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15
March-16March-17March-18March-19March-20
March-21March-22March-23March-24March-25
March-26March-27March-28March-29March-30
March-31

Daily Current Affairs 12 March 2019 Current Affairs Quiz 12 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest