Current Affairs Quiz 13 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 13 March 2018

Question 1: Who is the CM of Goa?
A. Suresh Prabhu
B. Ashok Gajpathi Raju
C. Piyush Goel
D. Manohar Parrikar

Answer and Explanation

Answer: D

Manohar Parrikar is the CM of Goa.

Question 2: Tata Sons has 72% stake in ___
A. Bharti Airtel
B. TCS
C. CTS
D. Idea

Answer and Explanation

Answer: B

Tata Sons has 72% stake in TCS.

Question 3: Rami Hamdallah is the PM of ____
A. Russia
B. Iran
C. Israel
D. Palestine

Answer and Explanation

Answer: D

Rami Hamdallah is the PM of Palestine.

Question 4: Hamas rules ___
A. Israel
B. Palestine
C. Jerusalem
D. Gaza strip

Answer and Explanation

Answer: D

Hamas rules Gaza strip.

Question 5: UN blames ___ for spreading hatred against Rohingyas
A. Google
B. Twitter
C. Facebook
D. Microsoft

Answer and Explanation

Answer: C

UN blames Facebook for spreading hatred against Rohingyas

Question 6: ___ reduced charges for minimum balance
A. ICICI Bank
B. SBI
C. HDFC
D. Paytm Bank

Answer and Explanation

Answer: B

SBI reduced charges for minimum balance .

Question 7:Eight sectors added_______ jobs in July-September FY18.
A. 2.20 lakh
B. 1.50 lakh
C. 1.36 lakh
D. 3.50 lakh

Answer and Explanation

Answer: C

Eight sectors added 1.36 lakh jobs in July-September FY18

Question 8: Govt suspects GST under-reporting of _____ cr
A. Rs.14,000 cr
B. Rs.24,000 cr
C. Rs.34,000 cr
D. Rs.44.000 cr

Answer and Explanation

Answer: C

Govt suspects GST under-reporting of Rs.34,000 cr.

Question 9:Begum Hamida Habibullah passed away at the age of 102, she was a Former minister from:
A. Uttar Pradesh
B. Madhya Pradesh
C. Maharashtra
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: A

Former Uttar Pradesh minister and Congress leader Begum Hamida Habibullah passed away on Tuesday at her residence in Lucknow after a prolonged illness. She was 102.

Question 10: Parliament of which country recently approved an anti-defection bill?
A. France
B. USA
C. Nepal
D. Maldives

Answer and Explanation

Answer: D

The Maldives Parliament has approved the anti-defection bill with retrospective effect amidst boycott by opposition MPs.

Daily Current Affairs: 13 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8
Mar-9Mar-10Mar-11Mar-12
Mar-13

Daily Current Affairs 13 March 2018-Current Affairs Quiz March 13 2018




Pin It on Pinterest