Current Affairs Quiz 14 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 14 March 2019

Question 1: Who is the President of Real Madrid CF?
A. Florentino Pérez
B. Sergio Ramos
C. Ángeles Sandoval
D. Eduardo Pérez

Answer and Explanation

Answer: A

Manager: Zinedine Zidane || Arena/Stadium: Santiago Bernabéu Stadium || President: Florentino Pérez || Location: Madrid, Spain

Question 2: The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization is a specialized agency of the United Nations based in __________.
A. Vienna
B. Paris
C. Berlin
D. Geneva

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Paris, France || Founded: 16 November 1945, London, United Kingdom || Head: Audrey Azoulay

Question 3: Where is the headquarter of Organisation of Islamic Cooperation?
A. Jeddah
B. Dammam
C. Medina
D. Riyadh

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Jeddah, Saudi Arabia || Founded: 25 September 1969 || Official languages: Arabic; English; French || Administrative centre (Headquarters): Jeddah, Saudi Arabia || Membership: 57 member states

Question 4: Who is the President of Pakistan?
A. Imran Khan
B. Arif Alvi
C. Imran Irfan
D. Arif Ahmed

Answer and Explanation

Answer: B

President: Arif Alvi || Capital: Islamabad || Prime minister: Imran Khan || Currency: Pakistani rupee

Question 5: World Kidney Day is observed annually on the _________ Thursday in March.
A. 3rd
B. 4th
C. 1st
D. 2nd

Answer and Explanation

Answer: D

World Kidney Day is observed annually on the 2nd Thursday in March. World Kidney Day is a global health awareness campaign focusing on the importance of the kidneys and reducing the frequency and impact of kidney disease and its associated health problems worldwide.

Question 6: Indian Sundarban was accorded with the status of ‘Wetland of International Importance’ in the ____________ Convention.
A. Mazandaran
B. Babolsar
C. Tonekabon
D. Ramsar

Answer and Explanation

Answer: D

Indian Sundarban was accorded with the status of ‘Wetland of International Importance’ in the Ramsar Convention.

Question 7: Novelist and Film Director _________ will be awarded with Kusumagraj Rashtriya Sahitya Puruskar.
A. Ved Pratap Singh
B. Ved Purohit
C. Ved Rahi
D. Ved Bilala

Answer and Explanation

Answer: C

Novelist and Film Director Ved Rahi will be awarded with Kusumagraj Rashtriya Sahitya Puruskar.

Question 8: The 4th Edition of Internet of Things (IoT) India Congress will be held in Bengaluru in ________ 2019.
A. July
B. August
C. September
D. November

Answer and Explanation

Answer: B

The 4th Edition of Internet of Things (IoT) India Congress will be held in Bengaluru in August 2019.

Question 9: Erode Turmeric of __________ has got a Geographical Indication (GI) tag.
A. Maharashtra
B. Kerala
C. Tamil Nadu
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: C

Erode Turmeric of Tamil Nadu has got a Geographical Indication (GI) tag.

Question 10: Who is the CEO of HDFC Bank?
A. Deepak Parekh
B. Aditya Puri
C. Nikesh Arora
D. Vijay Shekhar Sharma

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: Aditya Puri || Headquarters: Mumbai || Founded: August 1994, India

Daily Current Affairs: 14 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14

Daily Current Affairs 14 March 2019 Current Affairs Quiz 14 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest