Current Affairs Quiz 15 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15 March 2018

Question 1: Which is the best governed city in the country?
A. Surat
B. Ahmedabad
C. Pune
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: C

Pune is the best governed city in the country.

Question 2: Which is the worst governed city in the country ?
A. Bangalore
B. Thiruvananthapuram
C. Bhubaneswar
D. Indore

Answer and Explanation

Answer: A

Bangalore is the world governed city in the country.

Question 3: Justin Trudeau is the PM of ____
A. Russia
B. Canada
C. Israel
D. Palestine

Answer and Explanation

Answer: B

Justin Trudeau is the PM of Canada.

Question 4: Andhra Pradesh is developing ___as the capital city.
A. Nellore
B. Hyderabad
C. Amaravati
D. Vizag

Answer and Explanation

Answer: C

Andhra Pradesh is developing Amaravati as the capital city.

Question 5: Bengaluru is the world’s __ cheapest city.
A. 1st
B. 3rd
C. 5th
D.10th

Answer and Explanation

Answer: C

Bengaluru is the world’s 5th cheapest city.

Question 6: According to World Bank, India’s growth will touch __ next fiscal.
A. 5.3%
B. 7%
C. 7.3%
D. 8%

Answer and Explanation

Answer: C

The World Bank in its India Economic Update has predicted India’s economy to grow at 6.7% in the current financial year, which is set to accelerate to 7.3% in 2018-19 and 7.5% in 2019-20.

Question 7:_______ is the happiest country in the world, says UN report.
A. Finland
B. Iceland
C. Norway
D. Denmark

Answer and Explanation

Answer: A

Finland is the world’s happiest country while troubled Burundi is the most discontent, according to a new UN report.

Question 8: Tai Tzu Ying is world no. ___ Badminton player
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: A

Tai Tzu Ying is world no.1 badminton player.

Question 9:MoU has been signed between India and _______ for promoting co-operation in Information Technology (IT) and Electronics field.
A. Sri Lanka
B.Nepal
C. Canada
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

The Cabinet was on Wednesday informed about a Memorandum of Understanding (MoU) signed between India and Sri Lanka for promoting co-operation in Information Technology (IT) and Electronics field.

Question 10: India defeat __ to enter tri-series final.
A. Sri Lanka
B. Australia
C. Bangladesh
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

India defeat Bangladesh to enter the finals.

Daily Current Affairs: 15 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8
Mar-9Mar-10Mar-11Mar-12
Mar-13Mar-14Mar-15

Daily Current Affairs 15 March 2018 Current Affairs Quiz March 15 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]