Current Affairs Quiz 15 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 15 March 2019

Question 1:Where is the Headquarter of Hinduja Global Solutions?
A. Bengaluru
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Bengaluru || Parent organization: Hinduja Group || Founded: 2000

Question 2:Who is the Ambassador of India to Nepal?
A. Vijay Gokhale
B. Manjeev Singh Puri
C. Narayans Jha
D. Anil Luhadia

Answer and Explanation

Answer: B

Ambassador of India to Nepal : Manjeev Singh Puri

Question 3:At the ____________ round of the India-US Strategic Security Dialogue held in Washington DC, USA has decided to build 6 US nuclear power plants in India.
A. 9th
B. 10th
C. 11th
D. 12th

Answer and Explanation

Answer: A

At the 9th round of the India-US Strategic Security Dialogue held in Washington DC, USA has decided to build 6 US nuclear power plants in India.

Question 4:USA Special Forces Group with India’s National Security Guard held a joint exercise in __________.
A. Solapur
B. Nagpur
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: D

USA Special Forces Group with India’s National Security Guard held a joint exercise in Hyderabad.

Question 5:General Bipin Rawat is the ____________ Chief of Army Staff of the Indian Army. He assumed office on 31 December 2016 after retirement of General Dalbir Singh.
A. 27th
B. 28th
C. 29th
D. 26th

Answer and Explanation

Answer: A

General Bipin Rawat is the 27th Chief of Army Staff of the Indian Army. He assumed office on 31 December 2016 after retirement of General Dalbir Singh.

Question 6:_____________ has been appointed as first female senator of Pakistan from the Hindu Dalit community.
A. Krishna Bhagwandas Chawla
B. Ratna Kumari Kohli
C. Krishna Kumari Kohli
D. Ratna Bhagwandas Chawla

Answer and Explanation

Answer: C

Krishna Kumari Kohli has been appointed as first female senator of Pakistan from the Hindu Dalit community.

Question 7:World Sleep Day is observed on ___________.
A. 21th March
B. 14th March
C. 15th March
D. 23th March

Answer and Explanation

Answer: C

World Sleep Day is an annual event organized by the World Sleep Day Committee of the World Sleep Society, formerly World Association of Sleep Medicine, since 2008.

Question 8:__________ (Austrian capital) has topped Mercer’s Index of Most Liveable Cities for the 10th year in a row.
A. Salzburg
B. Prague
C. Budapest
D. Vienna

Answer and Explanation

Answer: D

Vienna (Austrian capital) has topped Mercer’s Index of Most Liveable Cities for the 10th year in a row.

Question 9:What is the Currency of Iraq?
A. Dinar
B. Kyat
C. Barham
D. Dirham

Answer and Explanation

Answer: A

Iraq :- Capital: Baghdad || Currency: Iraqi dinar || President: Barham Salih || Prime minister: Adil Abdul-Mahdi

Question 10:Social Entrepreneur Padmanaban Gopalan from ____________ was named the winner of the Commonwealth Youth Award for the Asian region.
A. Karnataka
B. Tamil Nadu
C. Kerala
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Social Entrepreneur Padmanaban Gopalan from Tamil Nadu was named the winner of the Commonwealth Youth Award for the Asian region.

Daily Current Affairs: 15 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15

Daily Current Affairs 15 March 2019 Current Affairs Quiz 15 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest