Current Affairs Quiz 17 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 March 2018

Question 1: Who composed the National Anthem of India?
A. Shah Hussein
B. Rabindranath Tagore
C. Bankim Chandra Chatterjee
D. Jawaharlal Nehru

Answer and Explanation

Answer: B

Rabindranath Tagore composed the National Anthem of India.

Question 2: Which island recently observed a ‘Day of Silence’?
A. Bali
B. Andaman
C. Nicobar
D. Daman

Answer and Explanation

Answer: A

Bali has observed a ‘Day of Silence’.

Question 3: ____ has expelled 23 British diplomats in a-tit-for-tat move.
A. Russia
B. Canada
C. Israel
D. Palestine

Answer and Explanation

Answer: A

Russia has expelled 23 British diplomats.

Question 4: Which is the 1st country to use blockchain in elections ?
A. Russia
B. US
C. Sierra Leone
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

Sierra Leone is the 1st country to use blockchain in elections.

Question 5: Sierra Leone is a country in ____
A. Asia
B. Africa
C. Australia
D. North America

Answer and Explanation

Answer: B

Sierra Leone is a country is Africa.

Question 6:Goldman Sachs pays female staff __ less than male staff.
A. 36%
B. 46%
C. 56%
D. 66%

Answer and Explanation

Answer: C

Goldman Sachs pays female staff 56% less than male staff.

Question 7: Nozomi Okuhara is a ____
A. Cricketer
B. Swimmer
C. Tennis player
D. Badminton player

Answer and Explanation

Answer: D

Nozomi Okuhara is a badminton player.

Question 8: PV Sindhu is world no. ___ Badminton player
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: C

PV Sindhu is world no 3 Badminton player.

Question 9: FIFA has lifted a 30 yr ban on ______
A. Japan
B. China
C. Hong Kong
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: D

FIFA has lifted 30 yr ban on Iraq.

Question 10:Who is Wisden India Almanack’s Cricketer of the Year?
A. M.S Dhoni
B. Virat Kohli
C. K.L Rahul
D. Hardik Pandeya

Answer and Explanation

Answer: C

KL Rahul is the ‘Cricketer of the Year’ in the sixth edition of Wisden India Almanack, which has just been released.

Daily Current Affairs: 17 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8
Mar-9Mar-10Mar-11Mar-12
Mar-13Mar-14Mar-15Mar-16
Mar-17Mar-18Mar-19

Daily Current Affairs 17 March 2018 Current Affairs Quiz March 17 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest