Current Affairs Quiz 17 March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 March 2020

Question 1:President Kovind has nominated Former Chief Justice of India _____________ to the Rajya Sabha.
A. Ranjan Gogoi
B. HJ Kania
C. Bijan Kumar Mukherjea
D. Mehr Chand Mahajan

Answer and Explanation

Answer: A

President Kovind has nominated Former Chief Justice of India Ranjan Gogoi to the Rajya Sabha.

Question 2:The Mumbai Central station will be renamed as _______ Mumbai Central railway station.
A. Jagannath Shankarsheth
B. Nana Shankarseth
C. Madhav Shankarseth
D. Ram Shankarseth

Answer and Explanation

Answer: B

The Mumbai Central station will be renamed as Nana Shankarseth Mumbai Central railway station.

Question 3:____________ has celebrated the traditional harvest festival ‘Phool Dei’.
A. Uttarakhand
B. Himachal Pradesh
C. Sikkim
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: A

Uttarakhand has celebrated the traditional harvest festival ‘Phool Dei’.

Question 4:_______________ has become the first country of the world to suspend all financial markets.
A. Phillipines
B. Thailand
C. Malaysia
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: A

Phillipines has become the first country of the world to suspend all financial markets.

Question 5:_____________ has tied up with Aegon Life Insurance to sell comprehensive insurance solutions.
A. Flipkart
B. Myntra
C. Amazon
D. eBay

Answer and Explanation

Answer: A

Flipkart has tied up with Aegon Life Insurance to sell comprehensive insurance solutions.

Question 6:Company PAL-V (Personal Air Land Vehicle) will set-up a new manufacturing facility which is India’s first flying car factory in ____________.
A. Odisha
B. Maharashtra
C. Gujarat
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: C

Company PAL-V (Personal Air Land Vehicle) will set-up a new manufacturing facility which is India’s first flying car factory in Gujarat.

Question 7:Book ‘An Extraordinary Life: A biography of __________’ is co-authored by veteran journalists Sadguru Patil and Mayabhushan Nagvenkar.
A. Atal Bihari Vajpayee
B. Sushma Swaraj
C. Manohar Parrikar
D. Bhairon Singh Shekhawat

Answer and Explanation

Answer: C

Book ‘An Extraordinary Life: A biography of Manohar Parrikar’ is co-authored by veteran journalists Sadguru Patil and Mayabhushan Nagvenkar.

Question 8:_________ has inked a deal with NGO Aditya Mehta Foundation to train its troops, who lost their limbs in operations.
A. CRPF
B. CISF
C. ITBP
D. BSF

Answer and Explanation

Answer: A

CRPF has inked a deal with NGO Aditya Mehta Foundation to train its troops, who lost their limbs in operations.

Question 9:What is the Capital of Oman?
A. Muscat
B. Omani City
C. Rial
D. Salalah

Answer and Explanation

Answer: A

Oman Capital: Muscat || Currency: Omani rial.

Question 10:___________– Player Achanta Sharath Kamal of India has won the ITTF Challenger Plus Oman Open Men’s Singles Title.
A. Tennis
B. Table Tennis
C. Badminton
D. Squash

Answer and Explanation

Answer: B

Table Tennis Player Achanta Sharath Kamal of India has won the ITTF Challenger Plus Oman Open Men’s Singles Title.

Daily Current Affairs: 17 March

Daily Current Affairs 17 March 2020 Current Affairs Quiz 17 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest