Current Affairs Quiz 18 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 18 March 2018

Question 1: Which state produces most biomedical waste in India?
A. Madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. Bihar
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: B

Maharashtra produces most biomedical waste in India.

Question 2: Kerala to declare ______ as the state fruit.
A. Mango
B. Banana
C. Jackfruit
D. Dragon fruit

Answer and Explanation

Answer: C

Kerala to declare jackfruit as the state fruit.

Question 3:Who has been elected as the President of the court of the Indian Institute of Science (IISc) for three years?
A. Cyrus Mistry
B. N Chandrasekaran
C. Ratan Tata
D. Sudha Murthy

Answer and Explanation

Answer: B

Tata Sons Chairman N Chandrasekaran was elected President of the court of the Indian Institute of Science (IISc) for three years

Question 4: Which country recently held presidential elections?
A. Russia
B. US
C. Sierra Leone
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

Russia held presidential elections.

Question 5:_______has launched $951 million appeal for Rohingya refugees.
A. IMF
B. ADB
C. UN
D. OECD

Answer and Explanation

Answer: C

UN launches $951 million appeal for Rohingya refugees

Question 6:Vladamir Putin has served as the President of Russia __ times
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

Answer and Explanation

Answer: A

Vladamir Putin served as the President 3 times.

Question 7:Which country is India’s 2nd biggest arms supplier?
A. France
B. Israel
C. Russia
D. USA

Answer and Explanation

Answer: D

USA is India’s 2nd biggest arms supplier

Question 8: Akane Yamaguchi is world no. ___ Badminton player
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

Akane Yamaguchi is world no 2 Badminton player.

Question 9: FIFA U-20 WC 2019 will be hosted by ___
A. Japan
B. China
C. Hong Kong
D. Poland

Answer and Explanation

Answer: D

FIFA U-20 WC 2019 will be hosted by Poland.

Question 10: WTO meet will be held in ____
A. Sri Lanka
B. Australia
C. Bangladesh
D. India

Answer and Explanation

Answer: D

WTO meet will be held in Delhi, India.

Daily Current Affairs: 18 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8
Mar-9Mar-10Mar-11Mar-12
Mar-13Mar-14Mar-15Mar-16
Mar-17Mar-18Mar-19

Daily Current Affairs 18 March 2018 Current Affairs Quiz March 18 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]