Current Affairs Quiz 18 March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 18 March 2020

Question 1:Supreme Court has granted permanent commission to women in ___________.
A. Indian Navy
B. Indian Army
C. Indian Air Force
D. NSG

Answer and Explanation

Answer: A

Supreme Court has granted permanent commission to women in Indian Navy. A bench headed by Justice DY Chandrachud pronounced the judgment.

Question 2:______________ has celebrated the birth Centenary of Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman.
A. Myanmar
B. Bangladesh
C. Pakistan
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: B

Bangladesh has celebrated the birth Centenary of Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman. Sheikh Mujibur Rahman, shortened as Sheikh Mujib or just Mujib, was a Bangladeshi politician and statesman. He is called the father of Nation in Bangladesh. He served as the first President of Bangladesh and later as the Prime Minister of Bangladesh from 17 April 1971 until his assassination on 15 August 1975.

Question 3:Phase-I of clinical Human trial of coronavirus vaccine has beguns in ____________.
A. USA
B. China
C. Japan
D. Italy

Answer and Explanation

Answer: A

Phase-I of clinical Human trial of coronavirus vaccine has beguns in USA.It has started at the Kaiser Permanente Washington Health Research Institute (KPWHRI) in Seattle.

Question 4:__________ Payments Bank Ltd has partnered with Visa to issue Visa debit cards.
A. Paytm
B. Airtel
C. Fino
D. Indian Post

Answer and Explanation

Answer: A

Paytm Payments Bank Ltd has partnered with Visa to issue Visa debit cards.

Question 5:__________ Federal Reserve has slashed key interest rate to almost zero, cutting the benchmark borrowing rate to a range of 0-0.25 percent. in wake of economic impact of COVID-19.
A. USA
B. British
C. Russian
D. Japanese

Answer and Explanation

Answer: A

US Federal Reserve has slashed key interest rate to almost zero, cutting the benchmark borrowing rate to a range of 0-0.25 percent. in wake of economic impact of COVID-19.

Question 6:_____________ has become first member of India’s gas trading platform ‘Indian Gas Exchange (IGX)’
A. Tata Power
B. Adani Power
C. Manikaran Power
D. Bharat Power

Answer and Explanation

Answer: C

Manikaran Power has become first member of India’s gas trading platform ‘Indian Gas Exchange (IGX)’.

Question 7:Salesforce has hired former ____________ chairperson Arundhati Bhattacharya as India CEO.
A. PNB
B. BOB
C. SBI
D. BOI

Answer and Explanation

Answer: C

Salesforce has hired former SBI chairperson Arundhati Bhattacharya as India CEO.

Question 8:India’s Growth Forecast has been lowered to __________ by S&P for FY 2020.
A. 5.2%
B. 5.1%
C. 5.3%
D. 5.4%

Answer and Explanation

Answer: A

India’s Growth Forecast has been lowered to 5.2% by S&P for FY 2020.

Question 9:Who is the CEO of VISA?
A. Alfred F Kelly Jr
B. Stephen Squeri
C. Ajaypal Singh Banga
D. Daniel Schulman

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Alfred F Kelly Jr || Headquarters: San Francisco, California

Question 10:Standard & Poor’s Financial Services LLC is an ___________ financial services company.
A. British
B. American
C. German
D. French

Answer and Explanation

Answer: B

Standard & Poor’s Financial Services LLC is an American financial services company. It is a division of S&P Global that publishes financial research and analysis on stocks, bonds, and commodities.

Daily Current Affairs: 18 March

Daily Current Affairs 18 March 2020 Current Affairs Quiz 18 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest