Current Affairs Quiz 19 March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 19 March 2020

Question 1:‘Break the Chain’ campaign, a mass hand washing campaign has been launched by ____________ Government to combat coronavirus.
A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

‘Break the Chain’ campaign, a mass hand washing campaign has been launched by Kerala Government to combat coronavirus.

Question 2:Innovate for an Accessible India campaign has been launched by __________ India and NASSCOM Foundation.
A. Google
B. Microsoft
C. Adobe
D. Amazon

Answer and Explanation

Answer: B

Innovate for an Accessible India campaign has been launched by Microsoft India and NASSCOM Foundation.

Question 3:_____________ government abolished reservation in promotion in the state government jobs.
A. Uttarakhand
B. Himachal Pradesh
C. Sikkim
D. Arunachal Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Uttarakhand government abolished reservation in promotion in the state government jobs.

Question 4:___________ President Barham Salih has appointed Adnan al-Zurfi as the new prime minister of the country.
A. Oman
B. Qatar
C. Iran
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: A

Iraqi President Barham Salih has appointed Adnan al-Zurfi as the new prime minister of the country.

Question 5:The Regulation of Payment Aggregators and Payment Gateways, non-bank PAs shall require authorisation from __________ under the Payment and Settlement Systems Act, 2007 (PSSA).
A. RBI
B. NABARD
C. SEBI
D. IRDAI

Answer and Explanation

Answer: A

The Regulation of Payment Aggregators and Payment Gateways, non-bank PAs shall require authorisation from RBI under the Payment and Settlement Systems Act, 2007 (PSSA).

Question 6:Global Crypto-currency Exchange, __________ has announced a $50 million blockchain fund for India.
A. Kraken
B. Coinbase
C. Binance
D. Bitfinex

Answer and Explanation

Answer: C

Global Crypto-currency Exchange, Binance has announced a $50 million blockchain fund for India. Binance is a global cryptocurrency exchange that provides a platform for trading more than 100 cryptocurrencies. Since early 2018, Binance is considered as the biggest cryptocurrency exchange in the world in terms of trading volume.

Question 7:Who is the current CEO of TCS? (March 2020)
A. Cyrus Mistry
B. Faquir Chand Kohli
C. Rajesh Gopinathan
D. Natarajan Chandrasekaran

Answer and Explanation

Answer: C

TCS: CEO: Rajesh Gopinathan || Headquarters: Mumbai

Question 8:Ravinder Singh Dhillon has been appointed as the Chairman and Managing Director of _____________.
A. Power Finance Corporation
B. REC
C. Power Grid Corporation
D. Shriram Transport Finance

Answer and Explanation

Answer: A

Ravinder Singh Dhillon has been appointed as the Chairman and Managing Director of Power Finance Corporation.

Question 9:IIT-Kanpur and _________ Technology Services have signed MoU for research in Cyber Security Programs.
A. L&T
B. Infosys
C. TCS
D. Cognizant

Answer and Explanation

Answer: A

IIT-Kanpur and L&T Technology Services have signed MoU for research in Cyber Security Programs.

Question 10:___________ has been reappointed as MD & CEO of Bajaj Auto.
A. Ravi Bajaj
B. Rajiv Bajaj
C. Sanjiv Bajaj
D. Sanjay Bajaj

Answer and Explanation

Answer: B

Rajiv Bajaj has been reappointed as MD & CEO of Bajaj Auto. Bajaj Auto Limited is an Indian global two-wheeler company and three-wheeler manufacturing company based in Pune, Maharashtra. It manufactures motorcycles, scooters and auto rickshaws. Bajaj Auto is a part of the Bajaj Group. It was founded by Jamnalal Bajaj in Rajasthan in the 1940s.

Daily Current Affairs: 19 March

Daily Current Affairs 19 March 2020 Current Affairs Quiz 19 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest