Current Affairs Quiz 2 March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 2 March 2020

Question 1:Indian Railways has launched its first ‘Restaurant on Wheels’ at the circulating area of ______ railway station, West Bengal.
A. Asansol
B. Siliguri
C. Kolkata
D. Murshidabad

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Railways has launched its first ‘Restaurant on Wheels’ at the circulating area of Asansol railway station, West Bengal.

Question 2:Lok Sabha Speaker Om Birla has launched ‘SuposhitMaaAbhiyan’ in his constituency ____________, Rajasthan.
A. Jaipur
B. Kota
C. Udaipur
D. Jaisalmer

Answer and Explanation

Answer: B

Lok Sabha Speaker Om Birla has launched ‘SuposhitMaaAbhiyan’ in his constituency Kota, Rajasthan.

Question 3:The BhartiyaChhatraSansad has conferred ‘Adarsh Mukhya Mantri Puraskar’ upon __________ Chief Minister Captain Amarinder Singh.
A. Punjab
B. Haryana
C. Himachal Pradesh
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: A

The BhartiyaChhatraSansad has conferred ‘Adarsh Mukhya Mantri Puraskar’ upon Punjab Chief Minister Captain Amarinder Singh.

Question 4:Indian Council of Agricultural Research (ICAR) has inked a pact with _____________ for farm research and training purpose.
A. Patanjali
B. Dabur
C. Baidyanath Group
D. The Himalaya

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Council of Agricultural Research (ICAR) has inked a pact with Patanjali for farm research and training purpose.

Question 5:USD 4 million is sanctioned by ________________ to member countries to combat the outbreak of novel coronavirus (COVID-19).
A. ADB
B. AIIB
C. NDB
D. IMF

Answer and Explanation

Answer: A

USD 4 million is sanctioned by Asian Development Bank to member countries to combat the outbreak of novel coronavirus (COVID-19).

Question 6:India will partner with ____________ in Mission Purvodaya in Kalinganagar, Odisha.
A. Singapore
B. Indonesia
C. Japan
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

India will partner with Japan in Mission Purvodaya in Kalinganagar, Odisha. Mission Purvodaya in steel sector envisions to create an integrated steel hub in Eastern India.

Question 7:The 19th edition of World Productivity Congress (WPC) will be held on May 6 to May 8, 2020 in ___________.
A. New Delhi
B. Kolkata
C. Bangalore
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: C

The 19th edition of World Productivity Congress (WPC) will be held on May 6 to May 8, 2020 in Bangalore.

Question 8:IRDAI has set-up panel, led by MR Kumar, Chairman, _________, to examine whether life insurers can offer indemnity-based health policies.
A. LIC
B. PNB
C. NIBM
D. SEBI

Answer and Explanation

Answer: A

IRDAI has set-up panel, led by MR Kumar, Chairman, LIC, to examine whether life insurers can offer indemnity-based health policies.

Question 9:PekkaLundmark has been appointed as the new Chief Executive Officer and President of ___________.
A. Nokia
B. Motorola
C. RealMe
D. Vivo

Answer and Explanation

Answer: A

PekkaLundmark has been appointed as the new Chief Executive Officer and President of Nokia.

Question 10:Women’s World Rapid Chess Champion and Indian chess Grand Master _____________ has ranked World No.2.
A. Harika Dronavalli
B. Koneru Humpy
C. Alexandra Kosteniuk
D. HouYifan

Answer and Explanation

Answer: B

Women’s World Rapid Chess Champion and Indian chess Grand Master Koneru Humpy has ranked World No.2.

Daily Current Affairs: 2 March

Daily Current Affairs 2 March 2020 Current Affairs Quiz 2 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest