Current Affairs Quiz 20 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 20 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 20 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 20 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 20 March 2018

Question 1: A Raja acquitted in 2G scam is former ___ Minister
A. Finance
B. Telecom
C. IT
D. Foreign

Answer and Explanation

Answer: B

A Raja is former Telecom Minister.

Question 2: Om Prakash Rawat is the Chief of __
A. Election Commission
B. NITI Aayog
C. Planning Commission
D. Economic Council

Answer and Explanation

Answer: A

Om Prakash Rawat is the Election Commissioner.

Question 3:Sumitra Mahajan is the Speaker of ___
A. Lok Sabha
B. Rajya Sabha
C. State Assembly
D. Not a speaker

Answer and Explanation

Answer: A

Sumitra Mahajan is the Speaker of Lok Sabha.

Question 4: _____ is most exposed to climate change among the surveyed nations.
A. Russia
B. US
C. India
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

India most exposed to climate change among the surveyed nations.

Question 5: Which is the least equipped nation to respond to climate risk?
A. US
B. China
C. Ukraine
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: D

Pakistan is the least equipped nation to respond to climate risk.

Question 6: Global digital summit will begin in ________ on March 22.
A. Hyderabad
B. Kochi
C. Bengaluru
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: B

Global digital summit to begin in Kochi on March 22

Question 7: Manu Bhaker is a ____
A. Cricketer
B. Swimmer
C. Tennis player
D. Shooter

Answer and Explanation

Answer: D

Manu Bhaker is a Shooter.

Question 8: US national debt exceeds ___
A. $10 tn
B. $21 tn
C. $31 tn
D. $35 tn

Answer and Explanation

Answer: B

US national debt exceeds $21 tn.

Question 9: ___ established its first space agency.
A. Japan
B. China
C. Hong Kong
D. Greece

Answer and Explanation

Answer: D

Greece established its first space agency.

Question 10:Chinese smartphone maker Vivo announced the appointment of which Bollywood actor as its brand ambassador for India?
A. Shahrukh Khan
B. Aamir Khan
C. Salman Khan
D. Varun Dhawan

Answer and Explanation

Answer: B

Chinese smartphone maker Vivo announced the appointment of Bollywood actor Aamir Khan as its brand ambassador for India.

Daily Current Affairs: 20 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8
Mar-9Mar-10Mar-11Mar-12
Mar-13Mar-14Mar-15Mar-16
Mar-17Mar-18Mar-19Mar-20
Mar-21

Daily Current Affairs 20 March 2018 Current Affairs Quiz March 20 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]