Current Affairs Quiz 20 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 20 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 20 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 20 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 20 March 2019

Question 1:Where is the headquarter of MRF Tyres?
A. Chennai
B. Bangalore
C. Kochi
D. Coimbatore

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Chennai || Founder: K. M. Mammen Mappillai

Question 2:Noted Hindi writer ____________ will be conferred with the Vyas Samman for 2018.
A. Mamta Kalia
B. Leeladhar Jagudi
C. Sarita Jain
D. Krishna Sobti

Answer and Explanation

Answer: B

Noted Hindi writer Leeladhar Jagudi will be conferred with the Vyas Samman for 2018.

Question 3:International workshop on Disaster Resilient Infrastructure has started in _______.
A. Jaipur
B. Kolkata
C. Mumbai
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

International workshop on Disaster Resilient Infrastructure has started in New Delhi.

Question 4:‘i-help’ Initiative has launched in __________ to promote Digital Electoral Literacy.
A. Manipur
B. Tripura
C. Nagaland
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: D

‘i-help’ Initiative has launched in Assam to promote Digital Electoral Literacy.

Question 5:What is the capital of Guinea?
A. Conakry
B. Fula
C. Susu
D. Mandinka

Answer and Explanation

Answer: A

Guinea Capital: Conakry, Currency: Guinean franc.

Question 6:Africa-India Field Training Exercise AFINDEX-19 has started at Aundh Military Station, __________.
A. Mumbai
B. Kolkata
C. Pune
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

Africa-India Field Training Exercise AFINDEX-19 has started at Aundh Military Station, Pune.

Question 7:Export–Import Bank of India is a finance institution in India, established in _________ under Export-Import Bank of India Act 1981.
A. 1992
B. 1988
C. 1982
D. 1985

Answer and Explanation

Answer: C

Export–Import Bank of India is a finance institution in India, established in 1982 under Export-Import Bank of India Act 1981. Since its inception, Exim Bank of India has been both a catalyst and a key player in the promotion of cross border trade and investment.

Question 8:Ola has signed an MoU with Government of ___________ to implement Smart Traffic Solutions.
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Karnataka
D. Tamil Nadu

Answer and Explanation

Answer: A

Ola has signed an MoU with Government of Telangana to implement Smart Traffic Solutions.

Question 9:Hyundai Motor Company and Kia Motors Corporation will invest a total of ___________ in Ola.
A. $100 million
B. $200 million
C. $400 million
D. $300 million

Answer and Explanation

Answer: D

Hyundai Motor Company and Kia Motors Corporation will invest a total of $300 million in Ola.

Question 10:___________ of USA has become first woman to win Abel Prize.
A. Dan Freed
B. Karen Uhlenbeck
C. Shing Tung Yau
D. Emmy Noether

Answer and Explanation

Answer: B

Karen Keskulla Uhlenbeck is an American mathematician. She is a professor emeritus of mathematics at the University of Texas at Austin, where she held the Sid W. Richardson Foundation Regents Chair.

Daily Current Affairs: 20 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15
March-16March-17March-18March-19March-20
March-21March-22March-23March-24March-25
March-26March-27March-28March-29March-30
March-31

Daily Current Affairs 20 March 2019 Current Affairs Quiz 20 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest