Current Affairs Quiz 20 March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 20 March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 20 March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 20 March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 20 March 2020

Question 1:_______ Government has cancelled annual Chaitra Jatra festival at the Tara Tarini hill shrine as a precautionary measure against COVID-19.
A. Odisha
B. Bihar
C. Jharkhand
D. Madhya Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Odisha Government has cancelled annual Chaitra Jatra festival at the Tara Tarini hill shrine as a precautionary measure against COVID-19.

Question 2:_________ will grant USD 70 million to India for Eastern Waterways Connectivity Transport Grid (EWaCTG).
A. IMF
B. World Bank
C. Asian Development Bank
D. AIIB

Answer and Explanation

Answer: B

World Bank will grant USD 70 million to India for Eastern Waterways Connectivity Transport Grid (EWaCTG).

Question 3:Indian Railways to electrify all broad gauge routes by December ________.
A. 2023
B. 2022
C. 2024
D. 2021

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Railways to electrify all broad gauge routes by December 2023.

Question 4:The 7th edition of World Cities Summit will be held from 5 to 9 July 2020 in ________.
A. Singapore
B. Malaysia
C. UAE
D. Saudi Arabia

Answer and Explanation

Answer: A

The 7th edition of World Cities Summit will be held from 5 to 9 July 2020 in Singapore.

Question 5:Book ‘My Encounters in Parliament’ is authored by _________, An Indian economist and former member of Rajya Sabha.
A. Bhalchandra Mungekaran
B. Jogendra Kawade
C. Narendra Jadhav
D. Prakash Yashwant Ambedkar

Answer and Explanation

Answer: A

Book ‘My Encounters in Parliament’ is authored by Bhalchandra Mungekaran, An Indian economist and former member of Rajya Sabha.

Question 6:____________ has appointed Noel Quinn as its Chief Executive Officer.
A. British Telecom
B. Citi Group
C. HSBC
D. BCG

Answer and Explanation

Answer: C

HSBC has appointed Noel Quinn as its Chief Executive Officer.

Question 7:Former _____________ CMD Ashwani Lohani Appointed Chairman of AP Tourism Development Corporation.
A. BSNL
B. BHEL
C. Air India
D. Railway Board

Answer and Explanation

Answer: C

Former Air India CMD Ashwani Lohani Appointed Chairman of AP Tourism Development Corporation.

Question 8:What is the Capital of Uganda?
A. Shilling
B. Kampala
C. Ugandan City
D. Kigali

Answer and Explanation

Answer: B

Capital of Uganda: Kampala || Currency of Uganda: Ugandan shilling.

Question 9:The International Day of Happiness is celebrated worldwide every year on _________.
A. 20 March
B. 21 March
C. 22 March
D. 23 March

Answer and Explanation

Answer: A

The International Day of Happiness is celebrated worldwide every year on 20 March. It was originally conceptualized and founded in 2006 by Jayme Illien, CEO of the United Nations New World Order project, to advance happiness as a fundamental human right for all human beings.

Question 10:___________ Africa Command has cancelled annual military exercise African Lion.
A. Russia
B. USA
C. Japan
D. France

Answer and Explanation

Answer: B

USA Africa Command has cancelled annual military exercise African Lion.

Daily Current Affairs: 20 March

Daily Current Affairs 20 March 2020 Current Affairs Quiz 20 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest