Current Affairs Quiz 21 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 21 March 2019

Question 1: Where is the headquarter of Economist Group?
A. London
B. Paris
C. New York
D. Madrid

Answer and Explanation

Answer: A

Parent organization: Economist Group || Founded: 1946 || Headquarters: London, United Kingdom || Subsidiaries: EIU Canback, data information intelligence GmbH, Bazian Ltd., Clearstate Pte Ltd.

Question 2: ‘Special Stamps on Ice Stupa’ was launched by Indian Department of Post at Ice Stupa site at Gangles Village in _________.
A. Srinagar
B. Leh
C. Jammu
D. Gulmarg

Answer and Explanation

Answer: B

‘Special Stamps on Ice Stupa’ was launched by Indian Department of Post at Ice Stupa site at Gangles Village in Leh.

Question 3: __________ Director C Prem Kumar , with Vijay Sethupathi and Trisha, has won Gollapudi Srinivas Award 2019.
A. ’99’ Movie
B. ’96’ Movie
C. ’89’ Movie
D. ’86’ Movie

Answer and Explanation

Answer: B

96 Movie Director C Prem Kumar , with Vijay Sethupathi and Trisha, has won Gollapudi Srinivas Award 2019.

Question 4: Integral Coach Factory at _____________ has become the single Largest Rail Coach Manufacturer in the world.
A. Chennai
B. Varanasi
C. Durgapur
D. Kochi

Answer and Explanation

Answer: A

Integral Coach Factory at Chennai has become the single Largest Rail Coach Manufacturer in the world.

Question 5: What is the theme of International Day Of Happiness?
A. Happier Together
B. Just Smile
C. Be Happy Always
D. Just Smile and Wave

Answer and Explanation

Answer: A

The International Day of Happiness is celebrated worldwide every March 20.Theme for 2019:- ‘Happier Together’.

Question 6: The International Day of Forests on 21st March was established by resolution of the United Nations General Assembly on November 28, ____________.
A. 2011
B. 2013
C. 2012
D. 2014

Answer and Explanation

Answer: C

The International Day of Forests on 21st March was established by resolution of the United Nations General Assembly on November 28, 2012.

Question 7: World Poetry Day is celebrated on 21 March. It was declared by __________ in 1999.
A. UNDP
B. UNICEF
C. UNESCO
D. UNGA

Answer and Explanation

Answer: C

World Poetry Day is celebrated on 21 March. It was declared by UNESCO in 1999.

Question 8: India is at _________ place, seven spots down from last year on Happiness report 2019.
A. 133th
B. 137th
C. 140th
D. 142th

Answer and Explanation

Answer: C

India is at 140th place, seven spots down from last year on Happiness report 2019.

Question 9: Google has unveiled its Cloud Gaming Service __________ at Game Developers Conference in San Francisco.
A. Stadion
B. Vortex
C. Utomik
D. Stadia

Answer and Explanation

Answer: D

Google has unveiled its Cloud Gaming Service ‘Stadia’ at Game Developers Conference in San Francisco.Stadia is a cloud gaming subscription service operated by multinational technology company Google. It is capable of streaming video games in 4K resolution at 60 frames per second, with support for high-dynamic-range, to players via the company’s numerous data centers across the globe.

Question 10: In Men’s Single of Indian Wells Masters Tennis tournament, Dominic Thiem __________ defeated Roger Federer (Switzerland).
A. Austria
B. Italy
C. Belgium
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

In Men’s Single of Indian Wells Masters Tennis tournament, Dominic Thiem (Austria) defeated Roger Federer (Switzerland).

Daily Current Affairs: 21 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15
March-16March-17March-18March-19March-20
March-21March-22March-23March-24March-25
March-26March-27March-28March-29March-30
March-31

Daily Current Affairs 21 March 2019 Current Affairs Quiz 21 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest