Current Affairs Quiz 21st-22nd March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21st-22nd March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21st-22nd March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21st-22nd March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 21st-22nd March 2020

Question 1:Indian Government has approved the setting up of National Technical Textiles Mission with an outlay of Rs. ____________.
A. 1480 crores
B. 1480 crores
C. 1680 crores
D. 1780 crores

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Government has approved the setting up of National Technical Textiles Mission with an outlay of Rs. 1480 crores.

Question 2:______________ will convene a virtual summit bringing together the leaders from the Group G20 to address the coronavirus pandemic.
A. France
B. Saudi Arabia
C. USA
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: B

Saudi Arabia will convene a virtual summit bringing together the leaders from the Group G20 to address the coronavirus pandemic.

Question 3:Who is the current CEO of DBS Bank?
A. Piyush Gupta
B. Suyash Gupta
C. Suresh Gupta
D. Mikesh Gupta

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Piyush Gupta || Headquarters: Singapore

Question 4:RBI will inject liquidity of Rs _____________ through open market operations to maintain financial stability in the system in the wake of COVID-19.
A. 30000 crore
B. 20000 crore
C. 25000 crore
D. 35000 crore

Answer and Explanation

Answer: A

RBI will inject liquidity of Rs 30000 crore through open market operations to maintain financial stability in the system in the wake of COVID-19.

Question 5:_____________ will start Swavalamban Express in June 2020 for budding entrepreneurs.
A. SIDBI
B. NABARD
C. RBI
D. SEBI

Answer and Explanation

Answer: A

SIDBI will start Swavalamban Express in June 2020 for budding entrepreneurs. The focus is on promotion, financing and development of micro, small and medium enterprises (MSMEs).

Question 6:The Chairman of the 15th Finance Commission ______________ has constituted a Committee to review the Fiscal Consolidation Road-map of the General Government.
A. S K Singh
B. V K Singh
C. N K Singh
D. M K Singh

Answer and Explanation

Answer: C

The Chairman of the 15th Finance Commission N K Singh has constituted a Committee to review the Fiscal Consolidation Road-map of the General Government.

Question 7:Book ‘Messiah Modi: A Great Tale of Expectations’ is authored by senior journalist & author ____________.
A. Ajit Gulabchand
B. Nidhi Razdan
C. Tavleen Singh
D. Coomi Kapoor

Answer and Explanation

Answer: C

Book ‘Messiah Modi: A Great Tale of Expectations’ is authored by senior journalist & author Tavleen Singh.

Question 8:The International Day of Forests was established on the ____________ day of March, by resolution of the United Nations General Assembly on November 28, 2012.
A. 21st
B. 22nd
C. 20th
D. 23rd

Answer and Explanation

Answer: A

The International Day of Forests was established on the 21st day of March, by resolution of the United Nations General Assembly on November 28, 2012.

Question 9:Ministry of Defence has signed a contract of worth Rs 880 crore with ___________ Weapons Industries for the procurement of Light Machine Gun (LMGs).
A. Israel
B. Qatar
C. France
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

Ministry of Defence has signed a contract of worth Rs 880 crore with Israel Weapons Industries for the procurement of Light Machine Gun (LMGs).

Question 10:World Poetry Day is celebrated on __________, and was declared by UNESCO in 1999.
A. 20 March
B. 21 March
C. 23 March
D. 24 March

Answer and Explanation

Answer: B

World Poetry Day is celebrated on 21 March, and was declared by UNESCO in 1999. “with the aim of supporting linguistic diversity through poetic expression and increasing the opportunity for endangered languages to be heard”.

Daily Current Affairs: 21st-22nd March

Daily Current Affairs 21 & 22 March 2020 Current Affairs Quiz 21 & 22 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest