Current Affairs Quiz 23 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 23 March 2019

Question 1: Who is the Chairman of Central Board of Secondary Education in India?
A. Vineet Joshi
B. Rani Bansal
C. Aabha Goyal
D. Meenal Sharma

Answer and Explanation

Answer: A

Vineet Joshi is currently the Director General of National Testing Agency, he was the chairman and secretary of the Central Board of Secondary Education in India, he also served as resident commissioner of Manipur Government.

Question 2: Where is the headquarter of Bank of China?
A. Guangzhou
B. Beijing
C. Shanghai
D. Shenzhen

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Beijing, China || Founder: Chen Jintao

Question 3: Who is the CEO of Fitch Ratings?
A. George Balanchine
B. Martha Graham
C. Twyla Tharp
D. Paul Taylor

Answer and Explanation

Answer: D

Headquarters: New York City || CEO: Paul Taylor || Founder: John Knowles Fitch || Parent organizations: Hearst Corporation, Fitch Group

Question 4: Where is the headquarter of Power Finance Corporation?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Pune
D. Bhopal

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: New Delhi || Owner: Government of India || Founded: July 1986 || Subsidiaries: PFC Consulting Ltd.

Question 5: United States’ first exascale supercomputer will be functional by ________.
A. 2021
B. 2022
C. 2020
D. 2023

Answer and Explanation

Answer: A

United States’ first exascale supercomputer will be functional by 2021. It will be capable of carrying minimum one ‘exaFLOPS’ or a billion-billion calculations per second.

Question 6: Vice Admiral Karambir Singh will be appointed as India’s Chief of Naval Staff. He will replace the current Chief of Naval Staff, Admiral _________.
A. Arup Raha
B. Birender Singh Dhanoa
C. Sunil Lamba
D. Robin K. Dhowan

Answer and Explanation

Answer: C

Vice Admiral Karambir Singh will be appointed as India’s Chief of Naval Staff.He will replace the current Chief of Naval Staff, Admiral Sunil Lamba.

Question 7: The 33rd edition of India-Indonesia Coordinated Patrol ‘Ind-Indo Corpat’ Exercise has started at _____________.
A. Vizag
B. Chennai
C. Port Blair
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: C

The 33rd edition of India-Indonesia Coordinated Patrol ‘Ind-Indo Corpat’ Exercise has started at Port Blair, Andaman and Nicobar Islands.

Question 8: Where is the headquarter of International Air Transport Association?
A. Montreal
B. Toronto
C. Vancouver
D. Québec

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Montreal, Canada || Abbreviation: IATA || Membership: 278 airlines (2017) || CEO: Alexandre de Juniac (1 Sep 2016–) || Founded: 19 April 1945, Havana, Cuba

Question 9: Who is the CEO of PhonePe?
A. Sameer Nigam
B. Burzin Engineer
C. Rahul Chari
D. Rahul Bansal

Answer and Explanation

Answer: A

Parent organization: Flipkart || Founded: 2015 || CEO: Sameer Nigam || Founders: Sameer Nigam, Rahul Chari, Burzin Engineer || Subsidiary: Solvy Tech Solutions Pvt. Ltd.

Question 10: Fortis Healthcare Limited is a chain of hospitals, headquartered in ____________ India.
A. Noida
B. Guru gram
C. New Delhi
D. Ghaziabad

Answer and Explanation

Answer: B

Fortis Healthcare Limited is a chain of hospitals, headquartered in Gurugram India. Malaysia’s IHH Healthcare has become the controlling shareholder of Fortis Healthcare Ltd by acquiring a 31.1% stake in the company.

Daily Current Affairs: 23 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15
March-16March-17March-18March-19March-20
March-21March-22March-23March-24March-25
March-26March-27March-28March-29March-30
March-31

Daily Current Affairs 23 March 2019 Current Affairs Quiz 23 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest