Current Affairs Quiz 23rd-24th March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23rd-24th March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23rd-24th March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23rd-24th March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 23rd-24th March 2020

Question 1:_____________Government has declared that Sanitary Personnel in the State will from now on be called ‘Cleanliness Workers’ to honour their work.
A. Tamil Nadu
B. Karnataka
C. Kerala
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Tamil Nadu Government has declared that Sanitary Personnel in the State will from now on be called ‘Cleanliness Workers’ to honour their work.

Question 2:____________ has become first state to impose curfew amid COVID-19.
A. Maharashtra
B. Gujarat
C. Bihar
D. Punjab

Answer and Explanation

Answer: D

Punjab has become first state to impose curfew amid COVID-19. Governor of Punjab: VP Singh Badnore.

Question 3:___________ has opened an emergency credit line ‘Covid-19 Emergency Credit Line (CECL)’ to meet any liquidity mismatch for its borrowers.
A. SBI
B. PNB
C. BOB
D. BOI

Answer and Explanation

Answer: A

SBI has opened an emergency credit line ‘Covid-19 Emergency Credit Line (CECL)’ to meet any liquidity mismatch for its borrowers.

Question 4:Netflix has announced the formation of $100 million fund to help workers on film and television productions. Who is the CEO of Netflix?
A. Reed Hastings
B. Ted Sarandos
C. Patricia Ann Quillin
D. Marc Randolph

Answer and Explanation

Answer: A

CEO of Netflix: Reed Hastings

Question 5:World Water Day is observed annually on __________ to raise awareness about the importance of freshwater.
A. 22nd March
B. 23rd March
C. 24th March
D. 25th March

Answer and Explanation

Answer: A

World Water Day is observed annually on 22nd March to raise awareness about the importance of freshwater.

Question 6:World Tuberculosis Day, observed on 24 March each year. What is the theme for 2020?
A. Say no to it
B. TIME has come
C. It’s TIME
D. TIME bomb

Answer and Explanation

Answer: C

World Tuberculosis Day, observed on 24 March each year, is designed to build public awareness about the global epidemic of tuberculosis and efforts to eliminate the disease.

Question 7:World Meteorological Day is celebrated on ____________ every year.
A. 26th March
B. 25th March
C. 23rd March
D. 24th March

Answer and Explanation

Answer: C

World Meteorological Day is celebrated on 23rd March every year. Theme: ‘Climate and Water’.

Question 8:India has been ranked ____________ in the World Happiness Report 2020 by UN Sustainable Development Solutions Network.
A. 144th
B. 145th
C. 146th
D. 147th

Answer and Explanation

Answer: A

India has been ranked 144th in the World Happiness Report 2020 by UN Sustainable Development Solutions Network.

Question 9:Legendary India ___________ PK Banerjee passed away.
A. footballer
B. cricketer
C. badminton player
D. sprinter

Answer and Explanation

Answer: A

PK Banerjee was the 1962 Asian Games gold-medallist. Besides winning the gold medal at the Jakarta Asian Games in 1992, Banerjee led India in the 1960 Rome Olympics.

Question 10:Which country has topped World Happiness Report 2020?
A. Norway
B. Finland
C. Switzerland
D. Denmark

Answer and Explanation

Answer: B

Top Three: 1. Finland || 2. Denmark || 3. Switzerland

Daily Current Affairs: 23rd-24th March

Daily Current Affairs 23 & 24 March 2020 Current Affairs Quiz 23 & 24 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest