Current Affairs Quiz 24 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 24 March 2018

Question 1: Frank-Walter Steinmeier is the President of ____
A. France
B. Chile
C. Singapore
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: D

Frank-Walter Steinmeier is the President of Germany.

Question 2: Pinarayi Vijayan is the CM of ___
A. Tamil Nadu
B. Telangana
C. Kerala
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: C

Pinarayi Vijayan is the CM of Kerala.

Question 3: Commonwealth Games 2018 will be held in ____
A. US
B. UK
C. India
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: D

Commonwealth Games 2018 will be held in Australia.

Question 4: US has filed complaint against ___ at WTO
A. India
B. Pakistan
C. China
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

US files complaint against China at WTO.

Question 5: Jio has integrated with ____ to create music platform.
A. Sony
B. Saavn
C. HotStar
D. PlanetM

Answer and Explanation

Answer: B

Jio has integrated with Saavn to create music platform.

Question 6: PV Sindhu had won bronze in ____ Commonwealth Games in Glasgow.
A. 2013
B. 2014
C. 2015
D. 2016

Answer and Explanation

Answer: B

PV Sindhu has won bronze in 2014 Commonwealth Games in Glasgow.

Question 7: Manu Bhaker is a ____
A. Cricketer
B. Swimmer
C. Tennis player
D. Shooter

Answer and Explanation

Answer: D

Manu Bhaker is a shooter.

Question 8:Tencent is ___ company
A. Automobile
B. Mobile
C. Social media
D. Soft toys

Answer and Explanation

Answer: C

Tencent is a social media company.

Question 9: The birth place of Karl Marx, Trier is a city in ____
A. Japan
B. Maldives
C. Hong Kong
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: D

Trier is a city in Germany.

Question 10: Jio-Saavn deal is led by ___
A. Anil Ambani
B. Mukesh Ambani
C. Neeta Ambani
D. Akash Ambani

Answer and Explanation

Answer: D

Jio-Saavn deal is led by Akash Ambani.

Daily Current Affairs: 24 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8
Mar-9Mar-10Mar-11Mar-12
Mar-13Mar-14Mar-15Mar-16
Mar-17Mar-18Mar-19Mar-20
Mar-21Mar-22Mar-23Mar-24
Mar-25Mar-26

Daily Current Affairs 24 March 2018 Current Affairs Quiz March 24 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest