Current Affairs Quiz 24 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 24 March 2019

Question 1: Who is the founder of World Economic Forum?
A. Klaus Schwab
B. Michael Porter
C. Børge Brende
D. Jeremy Rifkin

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Cologny, Switzerland || Founder: Klaus Schwab || Founded: January 1971 || Formerly called: European Management Forum || Purpose: Economic || Motto: Committed to improving the state of the world

Question 2: __________ has won TSJA Sportsperson of the Year award at Telangana Sports Journalists Association (TSJA).
A. PV Sindhu
B. Saina Nehwal
C. Sania Mirza
D. Srikanth Kidambi

Answer and Explanation

Answer: B

Saina Nehwal has won TSJA Sportsperson of the Year award at Telangana Sports Journalists Association (TSJA).

Question 3: ________________ has won 2019 Badminton Asia Mixed Team Championship by defeating Japan 3-2 in the final.
A. China
B. Malaysia
C. Singapore
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: A

China has won 2019 Badminton Asia Mixed Team Championship by defeating Japan 3-2 in the final.

Question 4: _______________ state Election Commission has appointed 2012 Summer Paralympic High Jumper Girish N. Gowda as election ambassador of the state.
A. Andhra Pradesh
B. Kerala
C. Tamil Nadu
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: D

Karnataka state Election Commission has appointed Summer Paralympic High Jumper Girish N. Gowda as election ambassador of the Karnataka.

Question 5: _____________ has become first G7 nation to join ‘Belt and Road initiative’ of China.
A. Italy
B. France
C. Germany
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: A

Italy has become first G7 nation to join ‘Belt and Road initiative’ of China.

Question 6: India is ranked ____________ on Global Energy Transition Index which is compiled by World Economic Forum.
A. 79th
B. 78th
C. 76th
D. 77th

Answer and Explanation

Answer: C

India is ranked 76th on Global Energy Transition Index which is compiled by World Economic Forum.

Question 7: ___________ Bank is the beneficiary partner in Mi Pay.
A. HDFC
B. Axis
C. ICICI
D. Kotak

Answer and Explanation

Answer: C

Xiaomi has partnered with National Payments Corporation of India to launch its own Unified Payments Interface based payments service ‘Mi Pay’ in India.

Question 8: Indian Air Force will take part in Langkawi International Maritime Aero Expo,(LIMA) 2019 at Langkawi, ___________.
A. China
B. Malaysia
C. Singapore
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Air Force will take part in Langkawi International Maritime Aero Expo,(LIMA) 2019 at Langkawi, Malaysia.

Question 9: Jimmy Carter as the ____________ president of the United States has become the longest-living President in American history at 94 years 172 days old.
A. 39th
B. 38th
C. 37th
D. 36th

Answer and Explanation

Answer: A

Jimmy Carter as the 39th president of the United States has become the longest-living President in American history at 94 years 172 days old.

Question 10: What is the theme of ‘World Tuberculosis Day 2019’?
A. Time Has Come
B. It’s TIME
C. Don’t Wait For It
D. TB, Lets End It Together

Answer and Explanation

Answer: B

World Tuberculosis Day, observed on 24 March each year, is designed to build public awareness about the global epidemic of tuberculosis and efforts to eliminate the disease. || Theme :- ‘It’s TIME’.

Daily Current Affairs: 24 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15
March-16March-17March-18March-19March-20
March-21March-22March-23March-24March-25
March-26March-27March-28March-29March-30
March-31

Daily Current Affairs 24 March 2019 Current Affairs Quiz 24 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]