Current Affairs Quiz 25 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 25 March 2018

Question 1: How many Rajya Sabha MPs belong to BJP?
A. 44
B. 54
C. 64
D. 74

Answer and Explanation

Answer: C

64 Rajya Sabha MPs are from BJP.

Question 2: Chandrayaan-2 will be launched in October by ____
A. SpaceX
B. NASA
C. ISRO
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Chandrayaan-2 will be launched by ISRO.

Question 3: Which country has been accused of selling missile technology to Pakistan?
A. US
B. China
C. India
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: B

China is accused of selling missile technology to Pakistan.

Question 4: March for Our Lives is a rally against ___
A. Terrorism
B. Climate change
C. Gun violence
D. Rape Culture

Answer and Explanation

Answer: C

March for Our Lives is a rally against gun violence.

Question 5: Who is the CEO of Tata Power?
A. Salil Parekh
B. Chandrasekharan
C. Cyrus Mistry
D. Anil Sardana

Answer and Explanation

Answer: D

Anil Sardana is the CEO of Tata Power.

Question 6:Who will take over as the CEO of Tata Power from May?
A. Salil Parekh
B. Chandrasekharan
C. Cyrus Mistry
D. Praveer Sinha

Answer and Explanation

Answer: D

Praveer Sinha will take over as the CEO of Tata Power from May.

Question 7: Pankaj Advani is a ____
A. Billiards player
B. Swimmer
C. Tennis player
D. Shooter

Answer and Explanation

Answer: A

Pankaj Advani is a Billiards player.

Question 8: Roanuz Software is a startup based on ___
A. Automobile
B. Mobile
C. Social media
D. Cricket

Answer and Explanation

Answer: D

Roanuz Software is a startup based on cricket.

Question 9: Raghuram Rajan is former __ Governor
A. Goa
B. RBI
C. Planning Commission
D. NITI Aayog

Answer and Explanation

Answer: B

Raghuram Rajan is former RBI Governor.

Question 10: Ghouta is a place in ____
A. Russia
B. Syria
C. Nigeria
D. Albania

Answer and Explanation

Answer: B

Ghouta is a place in Syria.

Daily Current Affairs: 25 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8
Mar-9Mar-10Mar-11Mar-12
Mar-13Mar-14Mar-15Mar-16
Mar-17Mar-18Mar-19Mar-20
Mar-21Mar-22Mar-23Mar-24
Mar-25Mar-26

Daily Current Affairs 25 March 2018 Current Affairs Quiz March 25 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest