Current Affairs Quiz 25 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 25 March 2019

Question 1: Who is the Founder of Ford Motors?
A. Henry Ford
B. James Ford
C. Thomas Ford
D. John Ford

Answer and Explanation

Answer: A

Founder: Henry Ford || Founded: 16 June 1903, Detroit, Michigan, United States || Headquarters: Dearborn, Michigan, United States

Question 2: Who is the CEO of Niti Aayog?
A. Arvind Kant
B. Amitabh Kant
C. Ajay Tyagi
D. AS Kiran Kumar

Answer and Explanation

Answer: B

Website: niti.gov.in || Formed: 1 January 2015 || Objectives: Foster involvement and participation in the economic policy-making process by the State Governments of India || Jurisdiction: Government of India || Headquarters: New Delhi || CEO: Amitabh Kant (Jan 2015–)

Question 3: Rubber Skill Development Council (RSDC) has launched Project __________.
A. Saamrath
B. Samraat
C. Saanidhya
D. Samadhan

Answer and Explanation

Answer: A

Rubber Skill Development Council (RSDC) has launched Project Saamrath. It is is aimed at skilling, upskilling and reskilling 10 lakh personnel involved in the rubber sector, by 2020.

Question 4: Indira Gandhi International Airport (IGIA) has become the world’s _______ busiest airport in world airport traffic rankings for 2018.
A. 15th
B. 13th
C. 12th
D. 14th

Answer and Explanation

Answer: C

Indira Gandhi International Airport (IGIA) has become the world’s 12th busiest airport in world airport traffic rankings for 2018.

Question 5: What is the currency of Kenya?
A. Shilling
B. Dong
C. Peso
D. Baht

Answer and Explanation

Answer: A

Kenya :- Capital: Nairobi || Currency: Kenyan shilling

Question 6: The Proposal to include the Theravada Tripitaka (________) into the Memory of the World Register of UNESCO presented by President Maithripala Sirisena of Sri Lanka
A. Taoism
B. Shinto
C. Buddhism
D. Confucianism

Answer and Explanation

Answer: C

The Proposal to include the Theravada Tripitaka (Buddhism) into the Memory of the World Register of UNESCO presented by President Maithripala Sirisena of Sri Lanka.

Question 7: The Government set a Disinvestment target of __________ crore for the next fiscal year (2019-20).
A. 80000
B. 85000
C. 90000
D. 95000

Answer and Explanation

Answer: C

The Government set a Disinvestment target of 90000 crore for the next fiscal year (2019-20).

Question 8: Kento Momota of __________ is leading the men’s single chart in the Latest World Badminton Rankings.
A. China
B. Hong Kong
C. Japan
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: C

Kento Momota of Japan is leading the men’s single chart in the Latest World Badminton Rankings.

Question 9: IIT __________ has partnered with ESPNcricinfo to launch Superstats AI Portal.
A. Kharagpur
B. Madras
C. Mumbai
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: B

IIT Madras has partnered with ESPNcricinfo to launch Superstats Portal. It is a next level artificial intelligence to analyse cricket statistics through machine learning and forecast.

Question 10: K. Govindaraj was unanimously re-elected as president of __________ Federation of India.
A. Badminton
B. Basketball
C. Volleyball
D. Hockey

Answer and Explanation

Answer: B

K. Govindaraj was unanimously re-elected as president of Basketball Federation of India.

Daily Current Affairs: 25 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15
March-16March-17March-18March-19March-20
March-21March-22March-23March-24March-25

Daily Current Affairs 25 March 2019 Current Affairs Quiz 25 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest