Current Affairs Quiz 25th March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25th March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25th March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25th March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 25th March 2020

Question 1:The first ‘Made in India’ COVID19 Test Kit ‘MylabPathoDetect COVID-19 Qualitative PCR kit’ has been approved by ________________.
A. CDSCO
B. ICMR
C. Ministry of Health
D. AIIMS Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

The first ‘Made in India’ COVID19 Test Kit ‘MylabPathoDetect COVID-19 Qualitative PCR kit’ has been approved by Central Drugs Standard Control Organisation (CDSCO).

Question 2:_____________ has set-up India’s first COVID-19 dedicated hospital in Mumbai.
A. Adani Group
B. Reliance Group
C. L&T Group
D. Sun Pharma

Answer and Explanation

Answer: B

Reliance has set-up India’s first COVID-19 dedicated hospital in Mumbai.

Question 3:_____________ has been confirmed as first co-chair of India-led Global Climate Initiative ‘Coalition for Disaster Resilient Infrastructure (CDRI)’.
A. UK
B. France
C. Russia
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: A

UK has been confirmed as first co-chair of India-led Global Climate Initiative ‘Coalition for Disaster Resilient Infrastructure (CDRI)’.

Question 4:____________ has become first company to begin supply of BS-VI fuel across India.
A. IOCL
B. BPCL
C. HPCL
D. ONGC

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Oil Corporation has become first company to begin supply of BS-VI fuel across India.

Question 5:______________ Police has become first state police to introduce Taser Guns.
A. Gujarat
B. Maharashtra
C. Rajasthan
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: A

Gujarat Police has become first state police to introduce Taser Guns. A Taser is a brand of conducted electrical weapon sold by Axon, formerly Taser International.

Question 6:Who is the winner of PEN/Hemingway Award 2020?
A. RuchikaGhai
B. Ruchika Dash
C. RuchikaTomar
D. Ruchika Sahay

Answer and Explanation

Answer: C

Winner 2020: Ruchika Tomar for her debut novel ‘A Prayers for Travelers’.

Question 7:The Abel Prize is a Norwegian prize awarded annually by the King of Norway to one or more outstanding ____________.
A. chemistry
B. physics
C. mathematicians
D. biology

Answer and Explanation

Answer: C

The Abel Prize is a Norwegian prize awarded annually by the King of Norway to one or more outstanding mathematicians.

Question 8:India has been ranked in ___________ position in the Heritage Foundation Index of Economic Freedom.
A. 120th
B. 119th
C. 110th
D. 132th

Answer and Explanation

Answer: A

India has been ranked in 120th position in the Heritage Foundation Index of Economic Freedom. Singapore has been ranked as the world’s freest economy in the latest Heritage Foundation Index of Economic Freedom.

Question 9:__________ has become first country to withdraw from 2020 Tokyo Olympic.
A. Canada
B. Australia
C. Russia
D. USA

Answer and Explanation

Answer: A

Canada has become first country to withdraw from 2020 Tokyo Olympic.

Question 10:International Day of Remembrance of the Victims of Slavery and the Transatlantic Slave Trade is a United Nations international observance designated in 2007 to be marked on _____________ every year.
A. 26 March
B. 25 March
C. 27 March
D. 28 March

Answer and Explanation

Answer: B

International Day of Remembrance of the Victims of Slavery and the Transatlantic Slave Trade is a United Nations international observance designated in 2007 to be marked on 25 March every year.

Daily Current Affairs: 25th March

Daily Current Affairs 25 March 2020 Current Affairs Quiz 25 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest