Current Affairs Quiz 26 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 26 March 2019

Question 1: Who is the CEO of Steel Authority of India Limited (SAIL)?
A. Anil Kumar Chaudhary
B. Anil Kumar Jha
C. Rakesh Mehra
D. Rakesh Astana

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: New Delhi || CEO: Anil Kumar Chaudhary || Founded: 19 January 1954

Question 2: Who is the President of Bangladesh?
A. Abdul Ahmed
B. Abdul Hamid
C. Sheikh Hasina
D. Syed Mahmud Hossain

Answer and Explanation

Answer: B

Capital – Dhaka || Currency – Taka || National language – Bengali || President – Abdul Hamid || Prime Minister – Sheikh Hasina || Chief Justice : Syed Mahmud Hossain

Question 3: Who is the CEO of Goldman Sachs?
A. Gary Cohn
B. David M. Solomon
C. Lloyd Blankfein
D. Harvey Schwartz

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: David M. Solomon || Headquarters: New York City, New York, United States || Subsidiaries: Travelodge UK || Founders: Marcus Goldman, Samuel Sachs || Goldman Sachs is the fifth-largest bank in the US by total assets ($957 B).

Question 4: Who is the Chief Executive Officer of MasterCard ?
A. Ajaypal Singh Banga
B. M. S. Banga
C. Shantanu Narayen
D. Jojo Banga

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Ajaypal Singh Banga || Headquarters: Purchase, Harrison, New York, United States || Founders: Wells Fargo, Crocker National Bank, First Interstate Bancorp, Bank of California

Question 5: What is the capital of Oman?
A. Muscat
B. Shalala
C. Doha
D. Bitnik

Answer and Explanation

Answer: A

Oman :- Capital : Muscat || Currency : Rial

Question 6: The ____________ CH-47 Chinook is an American twin-engine, tandem rotor, heavy-lift helicopter.
A. Bombardier Inc.
B. Boeing
C. Airbus
D. Lockheed Martin

Answer and Explanation

Answer: B

The Boeing CH-47 Chinook is an American twin-engine, tandem rotor, heavy-lift helicopter developed by American rotorcraft company Vertol and manufactured by Boeing Vertol. The CH-47 is among the heaviest lifting Western helicopters.

Question 7: Epilepsy Awareness Day or commonly known as World Purple Day is observed on ____________.
A. March 25
B. March 28
C. March 26
D. March 27

Answer and Explanation

Answer: C

Purple Day is a global grassroots event formed with the intention to increase worldwide awareness of epilepsy, and to dispel common myths and fears of this neurological disorder.

Question 8: MITRASHAKTI – VI is a Joint training exercise between Indian and _____________ Army.
A. Maldives
B. Sri Lanka
C. Malaysia
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: B

MITRASHAKTI – VI is a Joint training exercise between Indian and Sri Lanka Army which has started in Diyatalawa in Sri Lanka.

Question 9: _________ has become first city in the world to introduce Wireless Electric Car Charging Stations.
A. Oslo
B. Copenhagen
C. Stockholm
D. Helsinki

Answer and Explanation

Answer: A

Oslo has become first city in the world to introduce Wireless Electric Car Charging Stations.

Question 10: Irish Mixed Martial Art fighter ____________ has announced his retirement.
A. Khabib Nurmago
B. Conor McGregor
C. Jon Jones
D. Ronda Rousey

Answer and Explanation

Answer: B

Irish Mixed Martial Art fighter Conor McGregor has announced his retirement.

Daily Current Affairs: 26 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15
March-16March-17March-18March-19March-20
March-21March-22March-23March-24March-25
March-26March-27March-28March-29March-30
March-31

Daily Current Affairs 26 March 2019 Current Affairs Quiz 26 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest