Current Affairs Quiz 26 March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 26 March 2020

Question 1:Government of India has launched PM GareebKalyan Scheme which will entail Rs _____________.
A. 1.7 lakh crore
B. 1.8 lakh crore
C. 1.9 lakh crore
D. 1.6 lakh crore

Answer and Explanation

Answer: A

Government of India has launched PM GareebKalyan Scheme which will entail Rs 1.7 lakh crore.

Question 2:___________ and WHO have collaborated to spread awareness over COVID-19.
A. Deepika Padukone
B. Priyanka Chopra
C. Kareena Kapoor
D. Dia Mirza

Answer and Explanation

Answer: B

Priyanka Chopra and WHO have collaborated to spread awareness over COVID-19.

Question 3:Where is the Headquarter of International Telecommunications Union?
A. Geneva
B. Vienna
C. Paris
D. Berlin

Answer and Explanation

Answer: A

ITU: Headquarters- Geneva, Switzerland || Founded-17 May 1865 || Head- Houlin Zhao

Question 4:___________ has set up a 16-member committee, headed by PravinKutumbe to find ways to improve Corporate Governance systems of insurers.
A. IRDAI
B. PFRDA
C. SEBI
D. NIA

Answer and Explanation

Answer: A

IRDAI has set up a 16-member committee, headed by PravinKutumbe to find ways to improve Corporate Governance systems of insurers.

Question 5:The Centers for Disease Control has partnered up with __________ Azure’s Healthcare Bot service to create ‘Clara’, the Corona-virus self-checker.
A. Microsoft
B. Google
C. Adobe
D. IBM

Answer and Explanation

Answer: A

The Centers for Disease Control has partnered up with Microsoft Azure’s Healthcare Bot service to create ‘Clara’, the Corona-virus self-checker.

Question 6:Sameer Aggarwal has been appointed as the CEO of ___________ India.
A. IBM
B. Amazon
C. Walmart
D. Adobe

Answer and Explanation

Answer: C

Sameer Aggarwal has been appointed as the CEO of Walmart India. President and CEO of Walmart Inc.: Doug McMillon

Question 7:Former India ___________ Abdul Latif has passed away.
A. table tennis player
B. cricketer
C. footballer
D. sprinter

Answer and Explanation

Answer: C

Former India footballer Abdul Latif has passed away. He was a member of India’s medal winning football team of Bangkok Asian Games in 1970.

Question 8:India International Film Tourism Conclave (IIFTC) has honoured filmmaker __________ with IIFTC Tourism Impact Award 2020 for her outstanding contribution to the world tourism through her cinema.
A. Zoya Akhtar
B. Dibakar Banerjee
C. Karan Johar
D. Anurag Kashyap

Answer and Explanation

Answer: A

India International Film Tourism Conclave (IIFTC) has honoured filmmaker Zoya Akhtar with IIFTC Tourism Impact Award 2020 for her outstanding contribution to the world tourism through her cinema.

Question 9:Indian footballer ____________ has been chosen for FIFA campaign against Covid-19.
A. Sunil Chhetri
B. Bhaichung Bhutia
C. Gurpreet Singh Sandhu
D. Sandesh Jhingan

Answer and Explanation

Answer: A

Indian footballer Sunil Chhetri has been chosen for FIFA campaign against Covid-19.

Question 10:_________ Logistics has appointed V S Parthasarathy as its Chairman.
A. Reliance
B. Mahindra
C. Adani
D. Mittal

Answer and Explanation

Answer: B

Mahindra Logistics has appointed V S Parthasarathy as its Chairman. VS Parthasarathy is currently the Group CFO and Group CIO of Mahindra & Mahindra.

Daily Current Affairs: 26 March

Daily Current Affairs 26 March 2020 Current Affairs Quiz 26 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest