Current Affairs Quiz 27 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 March 2018

Question 1: Siddharamaiah is the Chief Minister of ___
A. Telangana
B. Tamil nadu
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: D

Siddharamaiah is the CM of Karnataka.

Question 2: Justice Clocks will be installed at __ high courts
A. 14
B. 24
C. 34
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Justice Clocks will be installed at all 24 high courts.

Question 3: Surat is a district in ___
A. Rajasthan
B. Gujarat
C. Madhya Pradesh
D. Punjab

Answer and Explanation

Answer: B

Surat is a district in Gujarat.

Question 4: Who is the PM of Bangladesh ?
A. Nawaj Sharif
B. Mehbooba Mufti
C. Sheikh Hasina
D. Theresa May

Answer and Explanation

Answer: C

Sheikh Hasina is the PM of Bangladesh.

Question 5: Which of the following has banned cryptocurrency advertisements ?
A. Facebook
B. Twitter
C. Both
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Twitter and Facebook banned cryptocurrency advertisements.

Question 6:Who is the Secretary of Economic Affairs?
A. Salil Parekh
B. Chandrasekharan
C. Cyrus Mistry
D. SC Garg

Answer and Explanation

Answer: D

SC Garg is the Secretary of Economic Affairs.

Question 7: Anish Bhanwala is a ____
A. Billiards player
B. Swimmer
C. Tennis player
D. Shooter

Answer and Explanation

Answer: D

Anish Bhanwala is a shooter.

Question 8: Who among the following will skip French Open ?
A. Rafael Nadal
B. Roger Federer
C. Mahesh Boopathi
D. Leander Paes

Answer and Explanation

Answer: B

Roger Federer will skip French Open.

Question 9: India had Doklam stand off with ___
A. Pakistan
B. Bangladesh
C. China
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: C

India had Doklam stand off with China.

Question 10: Which is the 1st district in India to have solar-powered Primary Health Centres ?
A. Ahmedabad
B. Bangalore
C. Surat
D. Allahabad

Answer and Explanation

Answer: C

Surat is the 1st district in India to have solar-powered Primary Health Centres.

Daily Current Affairs: 27 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8
Mar-9Mar-10Mar-11Mar-12
Mar-13Mar-14Mar-15Mar-16
Mar-17Mar-18Mar-19Mar-20
Mar-21Mar-22Mar-23Mar-24
Mar-25Mar-26Mar-27Mar-28
Mar-29Mar-30

Daily Current Affairs 27 March 2018 Current Affairs Quiz March 27 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]