Current Affairs Quiz March 28 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz March 28 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz March 28 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz March 28 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 28 March 2018

Question 1:Who has been named as the election icon in the upcoming Karnataka Assembly elections?
A. Sachin Tendulkar
B. VVS Laxman
C. Rahul Dravid
D. Murli Vijay

Answer and Explanation

Answer: C

Former Indian captain Rahul Dravid has been named as the election icon to motivate young voters to come and vote in the upcoming Karnataka Assembly elections, Chief Electoral Officer Sanjiv Kumar has revealed.

Question 2:Who has been appointed as the CEO of Ayushman Bharat Mission?
A. Indu Bhushan
B. Vikas Dasgupta
C. Saurav Sen
D. Vinyak Sharma

Answer and Explanation

Answer: A

Indu Bhushan was appointed as the Chief Executive Officer(CEO) of the Union Government’s ambitious Ayushman Bharat National Health Protection Mission(ABNHPM).

Question 3:When was the 85% rule of health warnings on tobacco products on display area was introduced?
A. 2015
B. 2016
C. 2017
D. 2018

Answer and Explanation

Answer: B

The 85% rule was introduced in April 2016 and was due to be changed on March 31 after a 24-month rotation period.

Question 4:Who is Myanmar’s first democratically elected President?
A. Win Myint
B. Aung San Suu Kyi
C. Win Tin
D. Htin Kyaw

Answer and Explanation

Answer: D

Htin Kyaw is Myanmar’s first democratically elected President. He recently resigned due to health issues and Win Myint has been made new President.

Question 5:Which bank recently said that fraudulent loans of Rs.772 crore were issued from five of its branches in Andhra Pradesh and Telangana?
A. IDBI Bank
B. PNB
C. SBI
D. Bank of Baroda

Answer and Explanation

Answer: A

State-run IDBI Bank has said fraudulent loans of Rs.772 crore were issued from five of its branches in Andhra Pradesh and Telangana. The bank said that some of the loans issued during fiscals 2009-13 for fish-farming businesses were obtained using fake documents and overvalued collateral security.

Question 6:With which country has SoftBank has signed an MoU to create the world’s biggest solar power generation company?
A. India
B. Saudi Arabia
C. Bangladesh
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: B

Japanese conglomerate SoftBank’s CEO Masayoshi Son said he has signed a memorandum of understanding with Saudi Arabia to create the world’s biggest solar power generation company. Son said he expects the solar project to have the capacity to produce up to 200GW by 2030.

Question 7:Which company’s bank accounts were frozen on Rs.2,500 crore tax evasion recently?
A. TCS
B. Infosys
C. Cognizant
D. Wipro

Answer and Explanation

Answer: C

The Income Tax Department has frozen some bank accounts of Cognizant Technology Solutions India over alleged tax evasion amounting to Rs.2,500 crore in 2016-17.

Question 8:Which country dumped and destroyed several bulletproof vehicles, including a ship used by former presidents during the country’s three-decade-long civil war?
A. Philippines
B. Australia
C. USA
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: D

Sri Lankan Navy dumped and destroyed several bulletproof vehicles, including a ship used by former presidents during the country’s three-decade-long civil war, in the sea area off the western coast. The move was aimed at preventing the vehicles from falling into “wrong hands” if they were disposed of through public auctions, the Navy said.

Question 9:Which country will get a 6.7 billion euros loan which is approved by Eurozone?
A. Italy
B. Greece
C. Poland
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: B

The Eurozone has approved a 6.7 billion euros loan to Greece under the third bailout deal, with 5.7 billion euros expected to be released this week.

Question 10:Steve Smith has been barred from captaining the national team for ___________.
A. 6 months
B. 9 months
C. 1 year
D. 2 year

Answer and Explanation

Answer: D

Smith has been barred from captaining the national team for two years while Steve Smith and David Warner have been banned from playing for Australia for one year each for their involvement in the ball-tampering scandal.

Daily Current Affairs: 28 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for March-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8
Mar-9Mar-10Mar-11Mar-12
Mar-13Mar-14Mar-15Mar-16
Mar-17Mar-18Mar-19Mar-20
Mar-21Mar-22Mar-23Mar-24
Mar-25Mar-26Mar-27Mar-28
Mar-29Mar-30

Daily Current Affairs 28 March 2018 Current Affairs Quiz March 28 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest