Current Affairs Quiz 28 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 28 March 2019

Question 1: Who is the CEO of Adani Ports?
A. Gautam Adani
B. Kira Adani
C. Karan Adani
D. Kiran Adani

Answer and Explanation

Answer: C

CEO: Karan Adani || Headquarters: India || Founder: Gautam Adani || Founded: 1998

Question 2: Who is the CEO of Bank of Baroda?
A. PS Jhakumar
B. PS Jayakumar
C. PS Jayeshkumar
D. PS Jaikumar

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Alkapuri, Vadodara || CEO: P. S. Jayakumar || Founder: Sayajirao Gaekwad IIIation

Question 3: Uber has acquired Middle East Transportation Network Company Careem in a deal worth USD ____________.
A. 2.1 billion
B. 1.1 billion
C. 4.1 billion
D. 3.1 billion

Answer and Explanation

Answer: D

Uber has acquired Middle East Transportation Network Company Careem in a deal worth USD 3.1 billion.

Question 4: ___________ has launched two new India-specific tools ‘Candidate Connect’ and ‘Share You Voted’ to boost Election Engagement.
A. WhatsApp
B. Instagram
C. Twitter
D. Facebook

Answer and Explanation

Answer: D

Facebook has launched two new India-specific tools ‘Candidate Connect’ and ‘Share You Voted’ to boost Election Engagement.

Question 5: ____________ Federation of India has appointed Serbian Veselin Matic as coach of Indian Men’s _______ Team.
A. Hockey
B. Tennis
C. Basketball
D. Volleyball

Answer and Explanation

Answer: C

Basketball Federation of India has appointed Serbian Veselin Matic as coach of Indian Men’s Basketball Team.

Question 6: Graham Reid of ___________ is set to be named New Chief Hockey Coach of Indian Men’s Hockey Team.
A. Argentina
B. England
C. Australia
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: C

Graham Reid of Australia is set to be named New Chief Hockey Coach of Indian Men’s Hockey Team.

Question 7: Manu Bhaker and Saurabh Chaudhary have bagged a Gold medal in the _____________ Mixed team event at Asian Airgun Championship.
A. 50-metre Air Pistol
B. 10-metre Air Pistol
C. 10-metre Air Rifle
D. 50-metre Air Rifle

Answer and Explanation

Answer: B

Manu Bhaker and Saurabh Chaudhary have bagged a Gold medal in the 10-metre Air Pistol Mixed team event at Asian Airgun Championship.

Question 8: First Indian Army Mountaineering Expedition to Mount ___________ (on the border between Nepal and Tibet, China) was flagged off.
A. Cho Oyu
B. Makau
C. Makalu
D. Lhotse

Answer and Explanation

Answer: C

First Indian Army Mountaineering Expedition to Mount Makalu (on the border between Nepal and Tibet, China) was flagged off.

Question 9: What is the capital of Comoros?
A. Brazzaville
B. Moroni
C. Antanana
D. Mogadishu

Answer and Explanation

Answer: B

Comoros Capital: Moroni || Currency: Comorian franc

Question 10: The Tashigang polling station in _______________ at 15256 feet, is the highest polling station in the world.
A. Jammu and Kashmir
B. Himachal Pradesh
C. Uttarakhand
D. Arunachal Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

The Tashigang polling station in Himachal Pradesh at 15256 feet, is the highest polling station in the world.

Daily Current Affairs: 28 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15
March-16March-17March-18March-19March-20
March-21March-22March-23March-24March-25
March-26March-27March-28

Daily Current Affairs 28 March 2019 Current Affairs Quiz 28 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest