Current Affairs Quiz 28th-29th March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28th-29th March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28th-29th March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28th-29th March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 28th-29th March 2020

Question 1:_____________ government will set up India’s largest COVID-19 hospital having a combined capacity of 1,000 beds.
A. Odisha
B. Gujarat
C. Maharashtra
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: A

Odisha government will set up India’s largest COVID-19 hospital having a combined capacity of 1,000 beds.

Question 2:___________ Railways has created first prototype of Hospital Isolation Railway Coach.
A. Western
B. Northern
C. Central
D. Southern

Answer and Explanation

Answer: B

Northern Railways has created first prototype of Hospital Isolation Railway Coach. Minister of Railways: Piyush Goyal.

Question 3:Punjab National Bank has launched a new logo ahead of its merger with ________________ and the United Bank of India.
A. Oriental Bank of Commerce
B. Indian Overseas Bank
C. Union Bank of India
D. Bank of Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: A

Punjab National Bank has launched a new logo ahead of its merger with Oriental Bank of Commerce and the United Bank of India.

Question 4:______________ has concluded the acquisition of two hydro power generating firms, Tehri Hydro Power Complex and North Eastern Electric Power Corporation.
A. NTPC
B. NHPC
C. NPCIL
D. NIOS

Answer and Explanation

Answer: A

National Thermal Power Corporation Limited has concluded the acquisition of two hydro power generating firms, Tehri Hydro Power Complex and North Eastern Electric Power Corporation.

Question 5:IIT _____________ has launched Project ‘Isaac’ to engage students in creative projects during Corona lock-down.
A. Gandhinagar
B. Bombay
C. Madras
D. Kanpur

Answer and Explanation

Answer: A

IIT Gandhinagar has launched Project ‘Isaac’ to engage students in creative projects during Corona lock-down

Question 6:Every year, the Earth Hour is celebrated worldwide on the last ______________ of the March.
A. Friday
B. Sunday
C. Saturday
D. Thursday

Answer and Explanation

Answer: C

Every year, the Earth Hour is celebrated worldwide on the last Saturday of the March. It is encouraged by World Wildlife Fund to switch lights off from 8:30 pm to 9:30 pm.

Question 7:Japan International Cooperation Agency (JICA) has signed an agreement with Indian Government to provide a loan of Rs 2480 crore for _______________.
A. Kolkata Metro
B. Hyderabad Metro
C. Mumbai Metro
D. Delhi Metro

Answer and Explanation

Answer: C

Japan International Cooperation Agency (JICA) has signed an agreement with Indian Government to provide a loan of Rs 2480 crore for Mumbai Metro.

Question 8:_______________ has set up a CII COVID Rehabilitation and Relief Fund (CRR) for Micro, Small and Medium Enterprises (MSME).
A. Confederation of Indian Industry
B. Corporation of Indian Industry
C. Conference of Indian Industry
D. Cosmopolitan of Indian Industry

Answer and Explanation

Answer: A

Confederation of Indian Industry (CII) has set up a CII COVID Rehabilitation and Relief Fund (CRR) for Micro, Small and Medium Enterprises (MSME).

Question 9:Who is the Chairman of NTPC?
A. Gurdeep Singh
B. Arup Roy Choudhury
C. Atanu Das
D. Atul Sobti

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters of NTPC: New Delhi || Chairman & MD of NTPC: Gurdeep Singh.

Question 10:Where is the Headquarter of World Wide Fund for Nature?
A. Germany
B. Switzerland
C. France
D. Italy

Answer and Explanation

Answer: B

The World Wide Fund for Nature is an international non-governmental organization founded in 1961, working in the field of wilderness preservation, and the reduction of human impact on the environment. It was formerly named the World Wildlife Fund, which remains its official name in Canada and the United States. World Wide Fund for Nature: Headquarter- Gland, Switzerland

Daily Current Affairs: 28th-29th March

Daily Current Affairs 28 & 29 March 2020 Current Affairs Quiz 28 & 29 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest