Current Affairs Quiz 29 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 29 March 2018

Question 1:Subhash Bhamre is the Minister of State for ____.
A. Finance
B. Railways
C. Defence
D. Development

Answer and Explanation

Answer: C

Subhash Bhamre is the Minister of State for Defence.

Question 2:China meets carbon emission reduction target __ years in advance.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: C

China meets carbon emission reduction target 3 years in advance.

Question 3:Jamaat-ud-Dawah is a ____organisation.
A. Non-profit
B. Non-government
C. Terrorist
D. Islamic

Answer and Explanation

Answer: C

Jamaat-ud-Dawah is a terrorist organisation.

Question 4:Which cryptocurrency donated 29 million dollars to US public schools ?
A. Bitcoin
B. Litecoin
C. Ripple
D. No such donation

Answer and Explanation

Answer: C

Ripple donated 29 million dollars to US public schools.

Question 5:___ shares fell by 5% on account of statements issued by President Trump. (Based on news in March, 2018)
A. Facebook
B. Twitter
C. Amazon
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Amazon’s shares fell by 5% .

Question 6: Renault is a ___ carmaker.
A. Japanese
B. French
C. Chinese
D. German

Answer and Explanation

Answer: B

Renault is a French carmaker.

Question 7:David Warner is a ____.
A. Billiards player
B. Swimmer
C.Cricketer
D. Shooter

Answer and Explanation

Answer: C

David Warner is a cricketer.

Question 8:RBI imposes Rs.59 cr penalty on ___. (Based on news in March, 2018).
A. HDFC
B. HSBC
C. ICICI
D. SBI

Answer and Explanation

Answer: C

RBI imposes Rs.59 cr penalty on ICICI Bank.

Question 9:Nissan is a Japanese ___.
A. Startup
B. Carmaker
C. Automaker
D. Social media company

Answer and Explanation

Answer: C

Nissan is a Japanese automaker. It does not only make cars.

Question 10:Who is the captain of SunRisers Hyderabad?
A. David Warner
B. Gautam Gambhir
C.Kane Williamson
D. Chris Gayle

Answer and Explanation

Answer: C

Kane Williamson is the captain of SunRisers Hyderabad.

Daily Current Affairs: 29 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for March-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8
Mar-9Mar-10Mar-11Mar-12
Mar-13Mar-14Mar-15Mar-16
Mar-17Mar-18Mar-19Mar-20
Mar-21Mar-22Mar-23Mar-24
Mar-25Mar-26Mar-27Mar-28
Mar-29Mar-30

Daily Current Affairs 29 March 2018 Current Affairs Quiz March 29 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]