Current Affairs Quiz 29 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 29 March 2019

Question 1: ISRO was established in ________?
A. 1969
B. 1966
C. 1967
D. 1968

Answer and Explanation

Answer: A

ISRO Director: K. Sivan, Headquarters: Bengaluru, Established in: 1969.

Question 2: Justice D K Jain (retd) has been appointed as the first Ombudsman of the ________.
A. IOC
B. BCCI
C. ICC
D. HI

Answer and Explanation

Answer: B

Justice D K Jain (retd) has been appointed as the first Ombudsman of the BCCI.

Question 3: Where is the headquarter of Cricket Australia Board?
A. Melbourne
B. Brisbane
C. Sydney
D. Adelaide

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Kevin Roberts || Chairman: Earl Eddings (Acting) || Chairperson: Cooper Rowe || Chief Exec: Kevin Roberts || Headquarters: Melbourne, Australia

Question 4: Where is the headquarter of Maruti Suzuki?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Chennai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

Parent organization: Suzuki || CEO: Kenichi Ayukawa || Headquarters: New Delhi

Question 5: Who is the Governor of Telangana?
A. ESL Narasimham
B. K Chandrashekar Rao
C. YS Jaganmohan Reddy
D. Kesari Nath Tripathi

Answer and Explanation

Answer: A

Telangana :- Capital- Hyderabad || CM- K. Chandrashekar Rao || Governor- E.S.L. Narasimham

Question 6: ___________ has signed a three-year partnership agreement with Roland-Garros to provide a digital solution for French Open tennis tournament.
A. TCS
B. Wipro
C. Infosys
D. Cognizant

Answer and Explanation

Answer: C

Infosys has signed a three-year partnership agreement with Roland-Garros to provide a digital solution for French Open tennis tournament.

Question 7: Government will infuse Rs 5042 crore in Bank of Baroda ahead of its merger with two other public sector lenders __________ and Vijaya Bank.
A. IDBI Bank
B. Indian Bank
C. Dena Bank
D. Syndicate Bank

Answer and Explanation

Answer: C

Government will infuse Rs 5042 crore in Bank of Baroda ahead of its merger with two other public sector lenders Dena Bank and Vijaya Bank.

Question 8: Who is the Prime Minister of Nepal?
A. Khadga Prasad Oli
B. Sher Bahadur Singh
C. Bidhya Devi Bhandari
D. Madan Bhandari

Answer and Explanation

Answer: A

Nepal :- Capital: Kathmandu || Currency: Nepalese rupee || Prime Minister: Khadga Prasad Oli || President: Bidhya Devi Bhandari

Question 9: Nobel laureate Amartya Sen was awarded Bodley Medal by the University of __________.
A. Oxford
B. Stanford
C. Cambridge
D. Harvard

Answer and Explanation

Answer: A

Nobel laureate Amartya Sen was awarded Bodley Medal by the University of Oxford.

Question 10: ___________ railway station has received Gold Rating by the Indian Green Building Council.
A. Guntur
B. Vijayawada
C. Visakhapatnam
D. Tirupati

Answer and Explanation

Answer: B

Vijayawada railway station has received Gold Rating by the Indian Green Building Council.

Daily Current Affairs: 29 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3March-4March-5
March-6March-7March-8March-9March-10
March-11March-12March-13March-14March-15
March-16March-17March-18March-19March-20
March-21March-22March-23March-24March-25
March-26March-27March-28March-29March-30
March-31

Daily Current Affairs 29 March 2019 Current Affairs Quiz 29 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]