Current Affairs Quiz 3 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3 March 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 3 March 2018

Question 1: Govt has approved fund under ___ to create safe cities.
A. Smart Cities
B. Make in India
C. Start up India
D. Nirbhaya

Answer and Explanation

Answer: D

Govt has approved fund under Nirbhaya fund to create safe cities.

Question 2:Donald Trump has extended sanctions imposed by Obama against which country by another year?
A. N Korea
B. Pakistan
C. Russia
D. Canada

Click here to learn more

Answer: C

Trump has extended Obama-era Russian sanctions for another year

Question 3: French techie found a flaw that can leak Aadhaar details in _______ govt’s portal
A. Andhra pradesh
B. Telangana
C. Tamil Nadu
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: B

The flaw was found in Telangana govt’s portal.

Question 4: Pankaj Advani is a ____
A. Snooker player
B. Sprinter
C. Skier
D. Swimmer

Answer and Explanation

Answer: A

Pankaj Advani is a snooker player.

Question 5: New tariffs on steel were recently imposed by _____
A. UK
B. US
C. Russia
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

New tariffs on steel were imposed by the US.

Question 6:Russia will create a joint Lunar data centre with ____
A. China
B. Maldives
C. Australia
D. England

Answer and Explanation

Answer: A

Russia will create a joint lunar data centre with China.

Question 7: Garrett Camp is the co-founder of ____
A. Ola
B. Uber
C. Google
D. Dropbox

Answer and Explanation

Answer: B

Garrett Camp is the co-founder of Uber.

Question 8: ____ is a cryptocurrency by Garrett Camp
A. Bitcoin
B. Litecoin
C. Eco
D. Camp coin

Answer and Explanation

Answer: C

Eco is a cryptocurrency by Garrett Camp.

Question 9:Navjot Kaur is a ____
A. Swimmer
B. Skier
C. Wrestler
D. Sprinter

Answer and Explanation

Answer: C

Navjot Kaur is a wrestler.

Question 10: CBI has filed FIR against ____ staff related to a tax fraud.
A. Snapdeal
B. Infosys
C. TCS
D. CTS

Answer and Explanation

Answer: B

CBI files FIR against Infosys staff and I-T officials for claiming tax refunds worth Rs.5 crore.

Daily Current Affairs: 3 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for February-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4

Daily Current Affairs 3 March 2018 Current Affairs Quiz March 3 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest