Current Affairs Quiz 3 March 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3 March 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3 March 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3 March 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 3 March 2019

Question 1: Who is the CEO of PNB?
A. Sohal Mehta
B. Sushil Mehta
C. Salil Mehta
D. Sunil Mehta

Answer and Explanation

Answer: D

Punjab National Bank CEO: Sunil Mehta, Headquarters: New Delhi.

Question 2: Where is the headquarter of Moody’s ?
A. Washington DC
B. New York
C. Chicago
D. San Francisco

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: New York || Revenue: 420 crores USD || CEO: Raymond W. McDaniel Jr.

Question 3: Where is the headquarter of ADB?
A. Philippines
B. China
C. Korea
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Mandaluyong, Philippines || President: Takehiko Nakao || Founded: 19 December 1966 || Purpose: Economic development || Membership: 67 countries

Question 4: Roger Federer has won ___________ Tennis Championships as his 100th Career Singles’ title.
A. Dubai
B. Oman
C. Doha
D. Abu Dhabi

Answer and Explanation

Answer: A

Roger Federer has won Dubai Tennis Championships as his 100th Career Singles’ title.

Question 5: Former Finance Secretary ______________ has been appointed non-executive chairman of Bank of Baroda.
A. Aruna Sundara
B. Vittorio Colao
C. Balesh Sharma
D. Hasmukh Adhia

Answer and Explanation

Answer: D

Former Finance Secretary Hasmukh Adhia has been appointed non-executive chairman of Bank of Baroda.

Question 6: Where is the headquarter of Yes Bank?
A. Chennai
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: C

Yes Bank Limited is India’s fourth largest private sector bank, founded by Rana Kapoor and Ashok Kapur in 2004. It primarily operates as a corporate bank, with retail banking and asset management as subsidiary functions.

Question 7: Atal Innovation Mission and ______________ have signed a Statement of Intent to foster the development of creative skills and spreading digital literacy across all Atal Tinkering Labs.
A. Google
B. Microsoft
C. Adobe Inc.
D. IBM

Answer and Explanation

Answer: C

Atal Innovation Mission and Adobe Inc. have signed a Statement of Intent to foster the development of creative skills and spreading digital literacy across all Atal Tinkering Labs.

Question 8: What is the currency of Vietnam ?
A. Xuan
B. Nguyen
C. Dong
D. Kyat

Answer and Explanation

Answer: C

Vietnam :- Capital- Hanoi || Prime Minister- Nguyen Xuan Phuc || Currency- Vietnamese Dong

Question 9: Asian Development Bank has signed a _________ million loan agreement with India for Mumbai Metro Rail Project.
A. $936
B. $826
C. $836
D. $926

Answer and Explanation

Answer: D

Asian Development Bank has signed a $926 million loan agreement with India for Mumbai Metro Rail Project.

Question 10: According to Moody’s, India is expected to grow at _________ in 2019, 2020.
A. 7.6%
B. 7.5%
C. 7.4%
D. 7.3%

Answer and Explanation

Answer: D

According to Moody’s, India is expected to grow at 7.3% in 2019, 2020.

Daily Current Affairs: 3 March

General Knowledge Tests for March-2019
Happy Learning!
March-1March-2March-3

Daily Current Affairs 3 March 2019 Current Affairs Quiz 3 March 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest