Current Affairs Quiz 30th-31st March 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 30th-31st March 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 30th-31st March 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 30th-31st March 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 30th-31st March 2020

Question 1:Indian Army has launched ‘_______________’ to combat the spread of COVID-19.
A. Operation Namaste
B. Operation Pranaam
C. Operation Hello
D. Operation Charan

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Army has launched ‘Operation Namaste’ to combat the spread of COVID-19.

Question 2: Indian Government has launched ________________ to track coronavirus.
A. Corona Tracker
B. Corona Kavach
C. Corona Shield
D. Corona Proof

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Government has launched ‘Corona Kavach’ to track coronavirus. The ‘Corona Kavach’ app has been jointly developed by the Ministry of Electronics and Information Technology and the Ministry of Health and Family Welfare.

Question 3:____________ has become the first Indian state to launch a self-assessment tool ‘Test Yourself Goa’ for COVID-19.
A. Goa
B. Maharashtra
C. Karnataka
D. Haryana

Answer and Explanation

Answer: A

Goa has become the first Indian state to launch a self-assessment tool ‘Test Yourself Goa’ for COVID-19.

Question 4:Where is the headquarter of NATO?
A. Berlin
B. Vienna
C. Geneva
D. Brussels

Answer and Explanation

Answer: D

The North Atlantic Treaty Organization, also called the North Atlantic Alliance, is an intergovernmental military alliance between 30 North American and European countries. The organization implements the North Atlantic Treaty that was signed on 4 April 1949.

Question 5:____________ was reappointed as the Deputy Governor of Reserve Bank of India.
A. BP Kanungo
B. Sanjay Kothari
C. Dr. G. Sateesh Reddy
D. Rajiv Gauba

Answer and Explanation

Answer: A

BP Kanungo was reappointed as the Deputy Governor of Reserve Bank of India.

Question 6:CRISIL has reduced the India’s GDP Growth forecast to 3.5% for FY2021. Who is the CEO of CRISIL?
A. Aish Suyash
B. Anshu Suyash
C. Ashu Suyash
D. Ashuman Suyash

Answer and Explanation

Answer: C

CRISIL has reduced the India’s GDP Growth forecast to 3.5% for FY2021. CEO of Crisil: Ashu Suyash || Headquarters of Crisil: Mumbai.

Question 7:In India, the National Doctors’ Day is celebrated on ____________ all across India to honour the legendary physician and the second Chief Minister of West Bengal, Dr.Bidhan Chandra Roy.
A. April 1
B. May 1
C. July 1
D. June 1

Answer and Explanation

Answer: C

In India, the National Doctors’ Day is celebrated on July 1 all across India to honour the legendary physician and the second Chief Minister of West Bengal, Dr.Bidhan Chandra Roy.

Question 8:Indian _____________ Navin Chikara has been suspended by the World athletics.
A. shot-putter
B. sprinter
C. wrestler
D. boxer

Answer and Explanation

Answer: A

Indian shot-putter Navin Chikara has been suspended by the World athletics.

Question 9:COVID-19 National Teleconsultation Centre has been launched by the Health and Family Welfare Minister ______________.
A. Dr. Harsh Vardhan
B. Manish Sisodia
C. Prakash Javadekar
D. Vijay Goel

Answer and Explanation

Answer: A

COVID-19 National Teleconsultation Centre has been launched by the Health and Family Welfare Minister Dr. Harsh Vardhan.

Question 10:Where is the Headquarter of World athletics?
A. Lyon
B. Monaco
C. Paris
D. Hague

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Monaco || President: Sebastian Coe

Daily Current Affairs: 30th-31st March

Daily Current Affairs 30 & 31 March 2020 Current Affairs Quiz 30 & 31 March 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest