Current Affairs Quiz 31 March 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 31 March 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 31 March 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 31 March 2018 followed by 4 options. Select the most ap-propriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 31 March 2018

Question 1: Which govt filed a plea against the Centre regarding Cauvery issue ?
A. Karnataka
B. Kerala
C. Tamil Nadu
D. Puducherry

Answer and Explanation

Answer: C

Tamil Nadu govt filed a plea against Centre regarding Cauvery issue.

Question 2: Who is the General Secretary of Congress ?
A. Rahul Gandhi
B. Sonia Gandhi
C. Ashok Gehlot
D. Meira Kumari

Answer and Explanation

Answer: C

Ashok Gehlot is the General Secretary of Congress.

Question 3: India has announced development aid for ___
A. Pakistan
B. Israel
C. Nepal
D. Africa

Answer and Explanation

Answer: D

India announced $10 mn development aid for Africa.

Question 4: Jayant Sinha is a ___
A. Sportsperson
B. Nobel Laureate
C. Union Minister
D. Journalist

Answer and Explanation

Answer: C

Jayant Sinha is a Union Minister.

Question 5: The govt will sell __ stake in Air India
A. 46%
B. 56%
C. 66%
D. 76%

Answer and Explanation

Answer: D

The govt will sell 76% stake in Air India.

Question 6:The govt will sell __ stake in Air India Express.
A. 25%
B. 50%
C. 75%
D. 100%

Answer and Explanation

Answer: D

The govt will sell 100% stake in Air India Express.

Question 7:Who has been appointed as the coach-cum-mentor of Jammu and Kashmir senior state side for the 2018-19 domestic season?
A. Harbhajan Singh
B. Yuvraj Singh
C. Irfan Pathan
D. Yusuf Pathan

Answer and Explanation

Answer: C

Irfan Pathan has been appointed as the coach-cum-mentor of Jammu and Kashmir senior state side for the 2018-19 domestic season.

Question 8: Sohail Mahmood is the High Commissioner to India from ___
A. Bangladesh
B. Nepal
C. Pakistan
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: C

Sohail Mahmood is the High Commissioner to India from Pakistan.

Question 9: Jitendra Singh is the AICC in-charge of ___
A. Bihar
B. Chhattisgarh
C. Odisha
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: C

Jitendra Singh is the AICC in-charge of Odisha.

Question 10: Who among the following has been detained for ball tampering?
A. David Warner
B. Gautam Gambhir
C. Kane Williamson
D. Chris Gayle

Answer and Explanation

Answer: A

David Warner is given a penalty of one year for ball tampering.

Daily Current Affairs: 31 March

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for March-2018
Happy Learning!
Mar-1Mar-2Mar-3Mar-4
Mar-5Mar-6Mar-7Mar-8
Mar-9Mar-10Mar-11Mar-12
Mar-13Mar-14Mar-15Mar-16
Mar-17Mar-18Mar-19Mar-20
Mar-21Mar-22Mar-23Mar-24
Mar-25Mar-26Mar-27Mar-28
Mar-29Mar-30Mar-31

Daily Current Affairs 31 March 2018 Current Affairs Quiz March 31 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest